BUÜ’lü akademisyenin bir projesine daha TÜBİTAK desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Karaca’nın yürütücülüğünde hazırlanan “Meşe Mantarı Katkılı Fonksiyonel Poliester İplik Üretimi” projesi TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

BUÜ'de görev yapan akademisyenler TÜBİTAK destekli projeler üretmeye devam ediyor. Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Karaca, Prof. Dr. Sunay Ömeroğlu ve Araş. Gör. Dilayda Kanmaz'dan oluşan ekibin hazırladığı bir proje daha 791 bin TL’lik desteğe layık görüldü. Toplam 24 ay sürmesi planlanan proje, Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim A.Ş firmasının işbirliği ve desteği ile yürütülecek.

Haber Tarihi : [09-Eyl-2022]