Rektör’den sanayiciye ‘Mükemmeliyet Merkezi’ çağrısı

Rektör’den sanayiciye ‘Mükemmeliyet Merkezi’ çağrısı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite hedefi için kent dinamikleri ile toplantılar yapmaya devam ediyor.

Son olarak Bursa’da faaliyet gösteren özel sektör firmalarının Ar-Ge birim müdürleri ve yetkilileri ile bir araya gelen Rektör Ulcay, sanayici ve Ar-Ge çalışması yapan birimlere seslenerek, “Gelin elele verelim ve üniversite bünyesinde sanayicilerin faydasına çalışacak kapsamlı bir Mükemmeliyet Merkezi kuralım. Kent sanayicisinin hangi alanda Ar-Ge ve proje ihtiyacı varsa hep birlikte bu konular üzerine çalışalım” dedi.

Göreve geldiğinde Uludağ Üniversitesi’ne yeni bir vizyon katabilmek adına ‘3. Nesil Üniversite’ hedefi koyan ve bu hedef doğrultusunda kentin farklı dinamikleri ile toplantılar serisine başlayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger’in de hazır bulunduğu bir toplantı ile Bursa’da kurulmuş olan tüm Ar-Ge birimlerinin müdür ve temsilcilerini ağırladı.

“KENT İÇİN FAYDALI PROJELER ÜRETECEĞİZ”

Toplantıda ‘Sanayici-Üniversite’ işbirliğinin önemine değinen Rektör Ulcay; “Farklı alanlarda ve farklı sektör temsilcileri ile göreve geldiğimizden itibaren toplantılar yaptık. Bugün de sizlerle bir araya gelerek, Bursa sanayisinde henüz oturmaya başlayan Ar-Ge konusunu ve bu alanda birlikte yapabileceğimiz projeleri konuşmayı hedefliyoruz. Tabi bu toplantılarımızın ilki ve karşılıklı değerlendirme şeklinde başlayacağız. Bizim gayretimiz Bursa’nın üniversiteden beklentilerini doğru bir şekilde tespit etmek ve öncelik sırasına göre bunları projelendirmektir. Uludağ Üniversitesi olarak 16 girişimci üniversiteden birisiyiz. Tamamen sanayiciler gibi düşünen ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapan bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Teknoloji Transfer Ofisimizi yeni kurduk. Kısa zamanda 96 adet patent aldık. Bu patentleri de sanayicilerimizin yararına kullandırmak istiyoruz. Her zaman işbirliğine açığız. Birlikte çalıştıkça sizler de bizim ne kadar istekli olduğumuzu göreceksiniz. El ele ülke için, kent için ve sanayicilerimiz için faydalı projeler üreteceğimize inanıyorum” diye konuştu.

MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURALIM

Konuşmasında sanayicilere ve Ar-Ge temsilcilerine de çağrıda bulunan U.Ü. Rektörü Prof. Dr., “Ben buradan sizin vasıtanız ile kent sanayisine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin ortak çalışmaları yapalım. Birlikte Mükemmeliyet Merkezleri kuralım. Üniversite içerisinden biz yerini verelim. Belli ana konular üzerine olsun. Beraber kuralım, beraber işletelim. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınabilecek bir projedir. Limitler şuanda yükseldi. Eskiden 10 milyon ile sınırlıydı. Şimdi sınır yok. Gerçekçi davranırsak 20-30 milyon liraya kadar güzel bir Mükemmeliyet Merkezi kurabiliriz. Biz veya sizler tek başınıza yapacağınız işler için ilgili laboratuarları kuruyoruz. Ancak burada bir ortaklığa gidelim ve kentin yararına, sanayinin ve sanayicilerin yararına çalışacak kapsamlı bir Mükemmeliyet Merkezi kuralım. Hep birlikte de burada çalışmalarımızı yapalım” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE AR-GE BİRİMLERİNİ ZİYARET EDECEK

Konuşmasının sonunda Ar-Ge merkezleri ile daha sıkı ilişkiler içerisinde olmayı arzuladıklarını da kaydeden Rektör Ulcay, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasının ardından ikili ilişkileri daha da geliştirebilmek adına Bursa’da kurulmuş ve faaliyet gösteren tüm Ar-Ge birimleri ile irtibata geçerek uygun görmeleri durumunda kendilerini ziyaret edeceklerini ve birlikte yapabilecekleri çalışmalar hakkında bilgiler vereceklerini de sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan Ar-Ge Birim Müdür ve yöneticileri tek tek firmalarını tanıtarak, yaptıkları çalışmalar ve üniversiteden istedikleri destekler hakkında görüşlerini bildirdiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Eyl-2015]

Haber Görüntüleme : 1.852 - 0