Gemlik Asım Kocabıyık MYO’da Sunğipek nostaljisi

 

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu, Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi ve Gemlik İşçi Emeklileri Derneği “Sunğipek’ten Üniversiteye Tarih Yolculuğu” adlı  bir projeye imza attı.

Proje kapsamında, 1 Şubat 1938 tarihinde Atatürk tarafından hizmete açılan ve 2002 tarihine kadar viskon ve selofan üretiminde Türkiye ekonomisinin önemli bir yapı taşı haline gelen fabrikadan emekli olanlar ve öğrenciler bir araya geldi.

Gemlik Asım Kocabıyık Kültür Merkezi fuaye alanında fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayan programda Gemlik Asım Kocabıyık MYO kurucu Müdürü Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, yerleşkenin yapılaşma çalışmalarını anlattı. Sunum sonrası Sunğipek emeklileri o günlere ait anılarını konuklarla paylaştı.

Sergide Gemlik Asım Kocabıyık MYO ve yerleşkenin ilk halleri, fabrikanın üretim hatları, yapılaşma çalışmaları ve bugününü yansıtan fotoğraflar yer aldı.

Etkinliğe Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Asım Kocabıyık MYO kurucu Müdürü Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, Gemlik Asım Kocabıyık MYO Müdürü Prof. Dr. Cumhur Aydınalp, öğretim elemanları, Gemlik Kent Konseyi yöneticileri ve Sunğipek emeklileri katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.958 - 0