Bilim Şenliği’ne Uludağ Üniversitesi desteği

 

Türkiye’nin en büyük bilim şenliği olma özelliği taşıyan 5. Bilim Şenliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda 6-7-8 Mayıs tarihlerinde yapıldı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve çok sayıda kurum tarafından desteklenen “Çevre ve Enerji’’ başlıklarının ana temasını oluşturduğu THY Bursa Bilim Şenliği’nde bilime gönül veren 7’den 70’e herkes Merinos Park’ta buluştu.

Şenliğin açılışına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı. 4 farklı kategoride bin liradan 16 bin liraya kadar değişik ödüllerin verildiği Bursa Bilim Şenliği’nde UÜ Teknik Bilimler ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu da açtığı stantlar ile katılımcıların büyük ilgisini topladı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BİLİM ŞENLİĞİ

THY 5. Bilim Şenliği'ne destek veren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, alanında marka haline gelen şenliği değerlendirdi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, teknolojiye dayalı araştırma kültürünün çocuklardan başlayarak toplumun tüm katmanına yayılmasının kalkınmış bir Türkiye için herkesin en önemli hedeflerinden birisi olması gerektiğini vurguladı. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin önemli bir işlev üstlendiğini belirten Rektör Ulcay, “Bu yıl 5. sini düzenlediğimiz Bursa Bilim Şenliği, bilimin bir kültür haline gelmesi adına etki alanını ve katılım düzeyini giderek arttırmaktadır. Bu etkinliğimizde 57 üniversite ve 67 şehirden 1360 proje başvurusunun yapılması da bu etkinliğin ne kadar büyük olduğunun çarpıcı bir örneğidir. Bilim Şenliği, Bursa ile birlikte birçok kentten 100 bine yakın kişinin ziyaret ettiği bilimsel bir buluşma noktası haline gelmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde yürüyen proje sayesinde çocuklarımız bilimle iç içe bir ortamda icatlarını halkla buluşturma fırsatı buluyorlar. Çocuklarımızın merak duygularını ve öğrenme isteklerini pekiştirmenin yanı sıra meslek seçimi için birçok farklı alanda gerçekleşen atölyede çalışmaları da geleceklerini planlamaya rehberlik etmektedir. Robotlar, geleceğin otomobilleri, yenilenebilir enerji ve tasarım İnovasyon gibi dünyanın takip ettiği trendler, şenliğimizin gündemini oluşturmaktadır. Ödüllü proje yarışmalarından bilim atölyelerine, konferanslardan simülatörlere kadar birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Türkiye’nin en büyük bilim şenliği unvanı ile birçok ilklere imza attı” diye konuştu.

UZAY VE HAVACILIK FAKÜLTESİ AÇIKLARI KAPATACAK

Rektör Ulcay konuşmasını şöyle sürdürdü: “3. Nesil Üniversite vizyonu ile Uludağ Üniversitesi olarak hem bu önemli etkinlikte aktif bir rol üstleniyor hem de stratejik adımlar atıyoruz. Uzay, havacılık ve savunma sanayi alanlarında Bursa’nın ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere Bursa Büyükşehir Belediye’mizin de katkılarıyla Uzay ve Havacılık Fakültesi’ni de üniversitemize kazandırmak için beraberce çalışmalara başladık. Bursa, her alanda olduğu gibi ülkemizin yakaladığı ivmeye ve başarıya katkıda bulunabilecek potansiyele sahip en önemli şehirlerin başında gelmektedir. Bilimsel araştırmalara ilgi duyan, Ar-Ge ve inovasyonu hayatının bir parçası haline getiren nesiller yetiştirmek adına projelendirilen Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi de hem Bursa’mız hem de ülkemiz için önemli bir kazanım olacaktır. Yeni mucitlere esin kaynağı olacak bu yatırımların ve etkinliklerin Türkiye’mizin teknoloji alanında daha çok söz sahibi olacak önemli adımlar olduğuna yürekten inanıyorum.”

UÜ’NÜN STANTLARI İLGİ GÖRDÜ

Şenlikte aynı zamanda Uludağ Üniversitesi bünyesindeki Teknik Bilimler MYO ve İnegöl MYO tarafından iki farklı stant açıldı. Alanı gezen binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği stantları Rektör Ulcay da ziyaret etti. Tamamen üniversitenin imkânları ile hayata geçirilen teknoloji ürünlerinin sergilendiği stant, şenlik boyunca açık kaldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.770 - 0