Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından organize edilen “Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler” başlıklı çalıştay çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Elektrikli araç yangınlarını oluşturan nedenler, yangının gelişme mekanizması ve safhaları, yangının başlamasının önlenmesi veya söndürülmesi/soğutulması teknikleri, kaza sonrası alınacak tedbirler, yangında kullanılabilecek söndürme malzemeleri ve elektrikli araç yangın mevzuatı konularının ele alındığı çalıştayda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim elemanları, otomotiv sektöründen ve kamu sektöründen temsilciler yer aldı.
Çalıştayda açılış konuşmasını yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; Otomotiv sektörüne katkı sağlamak üzere bir “Otomotiv Çalışma Grubu” kurduk. Bu grupta Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Teknik Bilimler MYO Otomotiv Programı, hem Teknik Bilimler MYO hem de Gemlik Asım Kocabıyık MYO Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknoloji Programı ve Temel Bilimlerde yer alan ve konuya katkı sunabilecek 30’un üzerinde öğretim elemanımız yer almaktadır. Son yapılan “Otomotiv Çalışma Grubu” toplantısında Elektrikli araçlarda yangın konusu gündeme geldi ve bu konuda neler yapabiliriz, sektörün çalışmaları nelerdi sorularıyla bu çalıştay planlanmıştır.” dedi.
Bursa Uludağ Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Rektör Kılavuz; “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programını ilk defa biz açtık. Bu sene vereceğimiz mezunlarla TOGG’un araçları henüz yollara çıkmadan aracın üretiminde ve servis aşamalarında çalışacak gençlerimiz hazır olacak. Ayrıca Gemlik Asım Kocabıyık MYO’nda da bu sene itibariyle Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknoloji Programında öğrenci alımına başlayacağız. Bunun yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitemiz YÖK tarafından belirlenen Araştırma Üniversiteleri arasında yer almıştır. Üniversitemiz için belirlenen 8 alandan “Otomotiv Malzeme Teknolojileri” alanında Türkiye de birinci durumdayız. Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Yüksek Lisans Programı geçen dönem Fen Bilimleri Enstitüsü’nde en çok başvuru yapılan program olmuştur.” şeklinde konuştu.
Çalıştaya BUÜ Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İhsan Karamangil, TOYOTA A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ümit Şenyürek, Solion Battery Ar-Ge Müdürü Barış Açıkgöz, CDMMobil Elektronik Mühendisi Ceyhun Sezenoğlu, KARSAN Termal Yönetim Sistemi Mühendisi Dağhan TAŞKAN, Renault Mekanik Ürün Mühendislik Yöneticisi Nahit Turhan ve Hibrit Araçlar Batarya Proje Lideri Ecem Coşkun ve Jandarma Genel Komutanlığı adına Jandarma Havacılık Başkanlığı İtfaiye Ekip Komutanı Mustafa Yağlı birer sunum gerçekleştirerek katkı koydu.
Çalıştay, sonuç raporunun okunmasıyla sona erdi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv