Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde bulunan birimlerin doğalgaz ve elektrik talebinin güvenli, sürekli ve rekabetçi koşullarda karşılanabilmesine yönelik atılacak adımlar belirlendi.
BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa İl Enerji Yöneticisi Levent Yazıcı, Üniversite Genel Sekreteri Osman Dikmen, BUÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Bayar, Enerji Yöneticisi Tarık Kelleci, alanında mühendisler ve BURSAGAZ A.Ş. yetkililerinin katılımıyla atılacak adımlar planlandı.
Enerji altyapısına verdikleri önemi dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, yapılacak yeni yatırımlarla altyapının daha sağlıklı olmasını arzu ettiklerini, bu anlamda geçmişte olduğu gibi kaynak aktarmaya devam edeceklerini vurguladı. Rektör Yardımcısı Doğangün “üniversitenin altyapıya ayrılan kaynakları sınırlı. Bu kaynakları en etkili ve verimli olacak şekilde dağıtma gayretindeyiz. Bu yüzden geri dönüş süresi kısa olan yatırımları daha ön planda tutuyoruz. Geçtiğimiz yıl birçok binada doğalgaz ısı dönüşümleri yaptık. Bu yıl Tıp Fakültesi Hastanemiz ve Temel Tıp Bilimleri Binasının ısı dönüşümünü devreye alacağız ve uzun yıllardır çok verimsiz çalışan sistemleri kapatacağız. Elektrikte de tüketimlerimizi yerinde izleyip yenilenebilir kaynaklara yöneleceğiz. Bu amaçla Görükle Kampüsünde Güneş Enerjisi Santrali kurmak için Çağrı Mektubu aldık. Bursa Valiliği Enerji Yönetim Birimi’nin üniversitemizi enerji yönetimi konusunda desteklemesinden memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
Toplantıda Konuşan İl Enerji Yöneticisi Levent Yazıcı “Bursa Uludağ Üniversitesi gibi köklü kamu kurumlarında eskiyen, mevzuatın ve çağın gereklerini karşılayamayan ya da yönetmesi zor sistemlerin bulunması çok doğal. Biz bunu diğer kurumlarda da yaptığımız çalışmalarda görüyoruz. Cumhurbaşkanlığının 2019/18 sayılı Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu konulu genelgesi 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununa atıf yaparak 2023 sonuna kadar birçok binada en az %15 tasarruf hedefi koymuştur. Buna göre en başta etüt-projelerin, ölçme ve değerlendirmenin halledilmesi lazım. Biz de üniversitenin bu anlamda röntgenini çekeceğiz ve sorunları çözmek için gerekli tüm desteği vereceğiz. Mevzuatta yapılan son değişikliklerle Verimlilik Artırıcı Projeleri kamuya ek yük getirmeden, Enerji Performans Sözleşmesi yoluyla gerçekleştirebildiğimizi de burada söylemek isterim. Enerji verimliliği konusunda samimiyetlerinden dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.
Toplantı alınan kararların ardından sona erdi.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv