Uludağ Üniversitesi’ne yeni merkez ve enstitüler geliyor

 

 

Uludağ Üniversitesi Senatosu, ihtiyaç duyulan bazı alanlarda uygulama ve araştırma yapacak yeni birimlerin kurulmasını kararlaştırdı.

Üniversite Senatosu, eğitim birimi bulunan ilçelerde toplanarak yöre halkı ve kuruluşlarıyla iletişim kurma geleneğini sürdürüyor.

BALKAN ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

Bu kez Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nda toplanan Uludağ Üniversitesi Senatosu, Balkanları siyasi, sosyal, demografik, tarihi, ekonomik, kültürel ve benzeri açıdan araştırmak ve incelemek, bilimsel ve uygulamalı araştırma, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim ve öğretim yapmak amacıyla Balkan Araştırmaları Enstitüsü, Osmanlı tarihi ile ilgili bilimsel araştırma, inceleme ve eğitim yapmak amacıyla da Osmanlı Araştırmaları Enstitüsü kurulmasını karara bağladı.

VERGİ BİLİNCİ MERKEZİ

Senato ayrıca, vergi bilinci ile ilgili gerekli her türlü bilimsel, teorik ve uygulamaya yönelik araştırmalar yaparak toplumda vergi bilincinin gelişmesi ve yaygınlaşması için gerekli faaliyetleri yürütmek, Vergi Bilinci Araştırma ve Uygulama Merkezi (VERBAM) kurulmasını, 23 Temmuz 2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği uyarınca Uludağ Üniversitesi’nde çalışmalar yapmak üzere “Yükseköğretim Kurumu Kalite Komisyonu” oluşturarak üyelerini de belirledi.

Uludağ Üniversitesi Senatosu ve Yönetim Kurulu, geçen yıl başlattığı meslek yüksekokullarının bulunduğu ilçelerde toplanma geleneğini sürdürdüğü Mustafakemalpaşa’da, çeşitli kurum ve kuruluşları da ziyaret etti. Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulunda Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Mustafakemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akdemir’in da aralarında bulunduğu yerel yöneticilerle bir süre görüşen Üniversite üst yönetimi, Tümbüldek’te Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından misafir edildikten sonra Suuçtu Şelalesi’ni gezdi. Daha sonra da MBH Gıda ve DİNK Gıda işletmelerinde incelemelerde bulundu. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-May-2016]

Haber Görüntüleme : 3.886 - 0