Ürgenç Devlet Üniversitesi’ne BUÜ desteği

 

Özbekistan’ın köklü üniversitelerinden Ürgenç Devlet Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne akademik işbirliği ziyareti gerçekleştirdi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr .Ahmet Saim Kılavuz, Ürgenç Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bakhrom Abdullaev, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Gayrat Urazboev, Özbekistan Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan ve Konsolos Yardımcısı Sureyyo Khodjoeva’nın bulunduğu heyeti kabul etti. Ziyarette BUÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay, BUÜ Kalite Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Funda Coşkun ve UAİK Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Seval Şahin de hazır bulundu.

Üniversitelerin karşılıklı olarak tanıtıldığı toplantıda işbirliği alanları görüşüldü. Ziraat Fakülteleri özelinde devam eden projelerin ele alındığı toplantıda BUÜ’nün 8 stratejik alanda yaptığı çalışmalar kapsamında işbirliğine gidilmesi yönünde fikir birliğine varıldı. Ziyaretin sonunda iki üniversitenin akademik ve bilimsel işbirliği yapması kararlaştırıldı. Hazırlanan protokole Protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Ürgenç Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bakhrom Abdullaev imza attı.

Yürütülen akademik ve bilimsel çalışmalar ile ülke genelinde önemli bir noktaya geldiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, uluslararası arenada da kendilerini kanıtlamaya devam ettiklerini söyledi. Özellikle Türk Dünyası’ndaki üniversiteler ile ikili işbirliklerinin geliştirilmesi noktasında temasların sürdürüldüğünü açıklayan Kılavuz, akademisyen ve öğrenci değişim programları aracılığıyla bu çalışmaların ilerlediğini aktardı.  Ürgenç Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bakhrom Abdullaev da desteklerinden ötürü Bursa Uludağ Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 2.346 - 0