Üniversite öğrencileri “Endonezya İle Bir Gün” etkinliğinde buluştu

 

Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları (TÜDAM) ve Endonezya Öğrenci Topluluğu (PPI-Bursa) Endonezyalı öğrencileri bir araya getirip kaynaştırmak ve Endonezya kültürünü anlatmak için “Endonezya ile Bir Gün” etkinliği düzenledi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi H. E. Wardana, Endonezya Cumhuriyeti Başkonsolosu Harlan Hakim, Bursa Büyükşehir Belediyesi  Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör  Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Rektör Danışmanı  Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, TÜDAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şevket Yıldız ve Endonezya Öğrenci Topluluğu Başkanı Teuku Muammar Rizki, öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı.

Etkinlik Koordinatörü Öğr. Gör. Hülya Bozyokuş’un davetlilere hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan “Endonezya ile Bir Gün”de, Endonezya Marşı ve İstiklal Marşı dinlendi.

Gecede konuşan TÜDAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şevket Yıldız uluslararası öğrencilerin gürül gürül akmak üzere sabırsızlanan bir akarsu gibi olduğunu belirterek “Üniversitemizdeki yabancı öğrencilerin, Balkanlar, Kafkasya, Afrika ve Uzak Doğu gibi bölge etkinlikleri yapmakla kalmayıp genel ülke etkinlikleri de yapmaya başladıklarını heyecanla izliyoruz” dedi.

Uzun yıllar yurt dışında öğrencilik yaptığını belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yabancı uyruklu öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi anladığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ulcay “Biz Endonezyalı öğrencilerimizi yabancı uyruklu öğrenci olarak değil, kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Kültürlerimiz birbirine çok yakın o yüzden kendinizi vatanınızdan uzakta hissetmeyin burası da sizin eviniz” ifadelerini kullandı.

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi H. E. Wardana “Endonezya ile Bir Gün” etkinliğinde yaptığı konuşmada Endonezya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin eğitim, kültür, ticaret, yatırım ve turizm alanında olmak üzere birçok alanda güçlendiğini belirtti. Büyükelçi H. E. Wardana “Türkiye’de çeşitli üniversitelerde öğrenim gören önemli sayıda öğrenci bulunuyor. Onlar sadece kendi eğitim ve ideallerine ulaşmayı değil, aynı zamanda Türk kültürü ve değerlerini de öğrenmek istiyor” şeklinde konuştu.

Etkinlikte Endonezya hakkında genel bilgiler verildi. Endonezya’nın nüfusu, dili, dini, yüzölçümü slayt gösterisiyle anlatıldı ve Endonezya mutfağı tanıtıldı. Ülkenin yöresel ve geleneksel kıyafetleri, kız ve erkek öğrenciler tarafından sunuldu. Gecede Endonezya Öğrenci Topluluğundan (PPI-Bursa) Muammar Rizki şiir okurken, Endonezya’ya ait meşhur SAMAN dansı öğrencilerin hazırladığı koreografiyle yapıldı.

Gecenin sonunda karşılıklı plaket ve hediye takdimi gerçekleşti.

EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ

Etkinlik öncesinde Büyükelçi H. E. Wardana, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret ederek, ülkesindeki üniversiteler ile Uludağ Üniversitesi arasında eğitimde işbirliği yapma isteklerini dile getirdi. Büyükelçi Wardana, Uludağ Üniversitesi yönetimini ülkesine davet ederek gerekli inceleme ve görüşmeleri başlatma isteğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ulcay da, Endonezya halkına duydukları sempatiyi dile getirerek işbirliği için memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-May-2016]

Haber Görüntüleme : 3.687 - 0