Dijital Dönüşüm Programı’nda ilk kursiyerler sertifikalarına kavuştu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DİJİMER), Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) ile hayata geçirdiği Dijital Dönüşüm Programı tamamlandı. Eğitimleri başarı ile bitiren öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

Düzenlenen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul, DİJİMER Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz, BUÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, akademik ve idari personel ile sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ İLE ORTAK PROJELER DEVAM EDİYOR

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, dijital dönüşüm kavramının son 5 yıldır Türkiye’nin gündemine ciddi anlamda girdiğine işaret etti. Bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin kurulduğunu aktaran Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Bu ofisin ilk uygulaması da üniversitelerin özellikle yönetim kurulu ve senato kararlarının dijital ortama aktarılması kararını almak oldu. Bunu ilk olarak Üniversitemiz tamamladı. Ardından Türk Beyin Projesi’nde yer aldık. Veri akışı sağlamanın yanı sıra mevcut datadan belli çalışmalarda yararlanmaya devam ediyoruz. Yine Türk Beyin Projesi’nde özellikle inme, felç olayları konusunda bulguların kayda geçirilmesi ile teşhis ve tedavi yöntemlerinin tespit edilmesi konusunda çalışıyoruz. Sonradan yaptığımız bir protokol ile göz hastalıkları konusunda da birlikte projeler yürüteceğiz. Kısa süre önce kurduğumuz DİJİMER’in katkı ve destekleriyle tüm bu çalışmaları sürdürüyoruz. Emeği bulunan tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HAYAT DİJİTALE VE SANAL ORTAMA AKIYOR

Gerçekleştirilen sertifika programlarının öğrencilerin çalışma hayatına hazırlanmasında çok önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Prof. Dr. Kılavuz, sadece örgün eğitim ile iş hayatında başarıyı yakalamanın pek mümkün olmadığını söyledi. Öğrencilerin de kendi gelişimleri için böylesi programlara katılım göstermesi gerektiğini vurgulayan Kılavuz; “Sertifika programları ile kendimizi geliştirebildiğimiz ölçüde iş hayatında yer bulabileceğimizi düşünüyorum. Bu programlar öğrencileri hayata hazırlıyor. DİJİMER ve Kariyer Merkezi’miz sayesinde benzeri çok önemli programlara imza atıyoruz. Sertifika alarak iş bulmaya başlayanların sayısı bugün için önemli değil. Bugün bu sayı 5 olur, yarın 10 olur. Yakın gelecekte de katlanarak artmaya devam eder. Hayat artık dijital ve sanal ortama akıyor. Dünya bu yönde gidiyor” açıklamasında bulundu.

"GENÇLERE GÜVENİYORUZ"

BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul ise böyle bir proje yer almanın kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydederek; “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizin geçtiğiniz yollardan bizler de geçtik. Yaşadıklarınızı birebir yaşadık. Bunların toparlanması açısından sizlere bir ışık olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Siz isterseniz başarırsınız. Kendinize güvenin, çünkü biz size güveniyoruz. Önümüzdeki dönem dünyanın nitelikli gençlere çok ihtiyacı var. Çalışma hayatına biran önce girmeye çalışın. BİSİAD olarak gençlerden tek beklentimiz gençlerin enerjilerinin ülkemize ve milletimize faydaya dönüşmesidir. Programı düzenleyen ve burada emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

DİJİMER Genel Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz da program ile genel bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ve bunu da başardıklarını söyledi. Potansiyel bir çalışan kitlesi hazırladıklarının altını çizen Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz; “Sertifika programına katılan tüm arkadaşlarımızın gelecekte dijital dönüşüm altyapısı olan kurumlarda veya pozisyonlarda kolay çalışabilecekler. Bu program ile aynı zamanda staj uygulamalarının arttırılmasına da vesile olduk. Birkaç öğrencimizi bu vesile ile staja, yarı zamanlı çalışmaya ve tam zamanlı çalışmaya gönderdik. Gelecekte bu sayıların daha da yükseleceğine inanıyoruz” diye konuştu. Dijital Dönüşüm Sertifika Programı kapsamında 12’si akademisyen, 13’ü iş insanı olmak üzere toplam 25 eğitimci ile çalıştıklarını ve kursiyerlere 13 ayrı konuda 26 saatlik eğitim verildiğini bilgisini paylaşan Prof. Dr. Kaymaz, eğitimlerin yakın zamanda yeniden başlatılacağını açıkladı.

Program, başarılı öğrencilere sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-May-2022]

Haber Görüntüleme : 2.194 - 3