Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphanesi elinizin altında

 

Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphane,  veritabanlarına (online kaynaklara) erişimi kolay ve sorunsuz hale getirdi.

Merkez Kütüphane abonesi olduğu e-kaynaklara (veritabanlarına) her yerden erişilebilecek olan yeni bir arayüzü hizmete sundu. Bu sayede kütüphane veritabanlarına (online kaynaklara) her yerden erişim için tek gerekli olan şey internet bağlantısı.

Kütüphane veritabanlarına kampüs dışından erişim ile ilgili yaşanan problemlerin uzun süredir farkında olduklarını ve bu konuda çözüm aradıklarını belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan hizmete sundukları yeni arayüz sayesinde erişim problemlerinin sona erdiğini söyledi.

Arslan, tüm öğrencilerin ve akademisyenlerin veritabanlarına her yerden çok kolay ve sorunsuz şekilde erişebilmesinin yanı sıra abonesi oldukları e-kaynakların da daha etkin ve verimli kullanılır hale getirildiğini belirtti.

Yeni arayüzden yararlanmak için bilgisayara herhangi bir program yüklemek gerekmiyor. İnternet bağlantısı olan her yer yerden http://ekutuphane.uludag.edu.tr/ adresine giriş yapıp, kayıt (yeni bir hesap oluştur) butonuna basılması ve oluşan kayıt formuna @uludag.edu.tr veya @ogr.uludag.edu.tr mail adresi ve kişisel şifre girilip GÖNDER butonuna basılıyor. Sonra da elektronik posta kutusuna gelen mail üzerinden hesap aktifleştiriliyor.

Yeni arayüz masaüstü, dizüstü ve mobil cihazlardan da kullanılabiliyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 3.214 - 0