UÜ yönetimi, Yunanistan’dan gelen lise öğrencilerini ağırladı

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yunanistan Gümülcine Türk Gençler Birliği Derneği’nin organizasyonuyla Uludağ Üniversitesi’ne gelen lise son sınıf öğrencilerine üniversite hakkında bilgi verdi.

Rektörlük Binası B Salonunda gerçekleşen tanıtım ve tanışma toplantısına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Tayar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, Gümilcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, akademik ve idari personel ve Gümülcine’den gelen öğrenciler katıldı.

UÜ ULUSLARASI ALANDA ÖNEMLİ BİR ÜNİVERSİTE

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin uluslararası alanda önemli bir üniversite olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Ulcay “Üniversitemiz öğretim üyesi yetiştirme, master, doktora açısından pilot üniversite seçildi. Uludağ Üniversitesi’nden alacağınız her diplomanın yanında Avrupa Birliği ek belgesi veriliyor. Bu belge sayesinde Türkiye’den aldığınız diplomaların hepsi Avrupa’da geçerli. Yunanistan’da Türklerin dik durabilmesi için siz gençlerin iyi eğitimli olması lazım. Biz sizlerin Türk Üniversitelerinde ciddi bir eğitim alıp, ülkesine dönmesini istiyoruz. Ülkenizde eğitimli, meslek sahibi bireyler olup elit tabakanın içine girmelisiniz” dedi.

ÇOCUKLARIN FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIMASINI İSTİYORUZ

Gümilcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Trakya bölgesindeki üniversitelerde yığılma olduğunu söyledi. Başkan Koray Hasan “Öğrencilerimiz memleketlerine yakın olduğu için Trakya’daki üniversiteleri tercih ediyor. Mesela Trakya Üniversitesi’nde binin üzerinde öğrencimiz var. Böyle olunca çocuklar Anadolu’dan gelen biriyle arkadaşlık yapamıyorlar. Ama biz onların farklı kültürleri tanımasını ve sosyalleşmesini istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına karşılıklı hediye takdim edildi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 2.462 - 0