Bursalılardan “Fındıkkıran” balesine büyük ilgi

 

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası ile Mersin Üniversitesi (MÜ) Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı ve Özel Diyaroğru Bale Okulu öğrencileri, bilimsel araştırma projesi kapsamında Çaykovski’nin “Fındıkkıran” balesini AKKM Merinos Osmangazi Salonu’nda sahneledi.

Bursalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği temsilde, Şef Dağhan Doğu’nun yönettiği Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı ve Özel Diyaroğlu Bale Okulu öğrencilerine eşlik etti.

MÜ DK Bale Anasanat Dalı Başkanı Yağmur Arınlı ile Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Mahmut Akyol sahneye koyduğu eserin kostüm tasarımını da Yağmur Arınlı yaptı. Dekor Tasarımını Barış Gençler, Ahmet İşler, Dağhan Doğu gerçekleştirdi.

Uludağ-Mersin işbirliği ürünü Fındıkkıran, 25 Nisan'da da Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

GEÇEN YIL DA YARASA OPERETİ

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası, geçen yıl da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’yle ortaklaşa, J. Strauss’un “Yarasa” operetini Bursa ve Ankara’da seslendirmişti.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 3.384 - 0