ULUTEK FİRMASINDAN MONTAJ HATALARI İÇİN HİBRİT ÇÖZÜM

 

ULUTEK Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren OXODES, geliştirdiği ‘hibrit konum kontrol sistemleri’ ile montaj hatlarındaki hataları gerçek zamanlı tespit ederek önlemeyi amaçlıyor.

2021’den bu yana ULUTEK Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren OXODES firması, hibrit teknolojiler yardımıyla milimetrik hassasiyette konum tespitine dayalı endüstride kontrol ölçüm sistemleri geliştirerek montaj hatlarında personel kaynaklı hataları gerçek zamanlı tespit ederek bu hataları engellemeyi amaçlıyor.

MALİYET KAYIPLARINI AZALTIYOR

5 kişilik çekirdek bir ekiple önemli bir proje geliştirdiklerini kaydeden Oxodes firmasının sahibi Mert Ali Özel, “Görüntü işleme tabanlı endüstriyel üç boyutlu tarama sistemlerimiz ile üretilen parçaların boyut, renk, çizik gibi hatalarının tespitini ve raporlamasını gerçekleştiriyoruz. Bu sayede seri üretimi aksatmadan, üretilen parçaların hatalı olup olmadığını personelden bağımsız olarak raporlayarak üretimde tam kontrolü mümkün hale getiriyoruz. Firmaların zaman, maliyet, prestij ve kalite kayıplarının en aza indirilmesine olanak sağlıyoruz. Amacımız, özellikle görüntü işleme teknolojisini kullanarak endüstride yaşanan üretim hatalarını en aza indirmek. Forkliftlerin görüş alanını arttıran kamera sistemimizi ve endüstride kullanılan montaj ekipmanlarının açı kalibrasyonunu yapan sistemlerimizi ticarileştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

‘HEDEF, VERİMİ ARTIRMAK’

Başta otomotiv ana ve yan sanayi olmak üzere beyaz eşya, makina imalatı ve savunma sanayine hizmet verdiklerini de belirten Mert Ali Özel, “Geliştirdiğimiz teknoloji ile ülkemizde ve dünya genelinde üretim işlemi bulunan tüm sektörlerin, dijitalleşmesine ve daha verimli hale gelmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. KOSGEB kapsamında desteklenen bir diğer projemiz ile endüstriyel robotların eğitimini kolaylaştırarak kalifiye personel ihtiyacının ve zaman kaybının önüne geçiyoruz. Bunun yanında, kalıp sektöründe büyük ölçekli parçaların ölçüm sürelerini en aza indiren ‘akıllı ölçüm probu’ geliştiriyoruz. Ülkemizde bulunan global firmalarla çalışmış olmanın avantajını kullanarak kısa süre içerisinde ihracatı hedefliyoruz” dedi.

‘EN ÖNEMLİ DESTEKÇİMİZ ULUTEK’

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden biri akademisyen olmak üzere 4 mezunun firma bünyesinde yer aldığını belirten Özel, “Üniversite eğitimimiz sırasında ULUTEK Teknopark’ın girişimcilik eğitimi faaliyetlerinden yararlanmaya başladık. ULUTEK Teknopark bünyesinde bulunan TİM-TEB Girişim Evi ile TÜBİTAK 1512 desteğine hazırlandık. Teknopark yönetiminin, TÜBİTAK desteğine hazırlık sürecimizden firmamızın kuruluncaya kadar geçen süreçte bizlere önemli destekleri oldu. Derece aldığımız ‘Otomotivin Geleceği Yarışması sürecinde en önemli destekçilerimizdi diyebilirim. Devam eden TÜBİTAK ve KOSGEB projelerimizde tüm imkânları bizlere sunmaktadırlar” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 1.848 - 0