Liseli öğrencilere üniversite kavramı anlatıldı

 

Uludağ Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından başlatılan ‘Liseden Üniversitelere Köprüleri Atıyoruz’ projesi kapsamında liseli öğrenciler, Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Lisede okuyan öğrencilerin üniversite kavramını daha iyi anlamaları, üniversiteleri tanımaları ve üniversite öğrencileri ile fikir alışverişinde bulunabilmeleri amacıyla UÜ Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından başlatılan ‘Liseden Üniversitelere Köprüleri Atıyoruz’ projesi kapsamında Ali Osman Sönmez İmam Hatip Lisesi’nden 40 öğrenci Uludağ Üniversitesi’nde misafir edildi. İlk olarak UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam tarafından ağırlanan öğrenciler, daha sonra kampüs içerisindeki fakülteleri gezdi, üniversite öğrencileri ile sohbet etme imkânı buldu.

YÜCEDOĞRU; “KENDİNİZİ SANAL HAYATTAN KURTARIN”

Öğrencileri Rektörlük A Salonu’nda ağırlayan ve tavsiyelerde bulunan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, gençlerin kendilerini her bakımdan geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Geçmişte bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olmadığını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücedoğru, “Şimdi artık her türlü imkana sahipsiniz. İstediğiniz bilgiye ve cevaba internet sayesinde ulaşabiliyorsunuz. Ancak bu sizde bağımlılık yaratmasın. Okuyun, araştırın, büyüklerinize ya da hocalarınıza sorun. Bilgiye ulaşmak için biraz çaba gösterin. Benim sizlere verebileceğim en büyük tavsiye kendinizi sanal hayattan kurtarın. Özellikle siz imam hatipli gençler topluma örnek olmak zorundasınız. Her açıdan kendinizi donanımlı yetiştirmek zorundasınız. Gelecekte hangi mesleği yaparsanız yapın ama önce iyi insan olun. Dürüst insan olun. Uludağ Üniversitesi olarak bizlerin de kapıları sizlere her zaman açık olacaktır” diye konuştu.

SAĞLAM; “ŞANSLI BİR NESİLSİNİZ”

UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam ise bugün imam hatiplerde okuyan gençlerin çok şanslı olduğunun altını çizdi. Geçmişte siyasi nedenlerden dolayı her bölümü tercih edemeyen imam hatip öğrencilerinin bugün artık puanı yettiği takdirde her üniversiteye ve bölüme girebildiğine işaret eden Genel Sekreter Sağlam, “Yakın bir gelecekte sizler de üniversite sınavlarına gireceksiniz. Derslerinize iyi çalışın, sınavlara iyi hazırlanın. Eğer iyi puanlar alırsanız, istediğiniz bölümlere girme şansına sahipsiniz. Sizler şanslı bir nesilsiniz. Bu şansınızı iyi değerlendirin. Ülkesine ve milletine faydalı insanlar olmak için çok çalışmanız gerekiyor” dedi.

Üniversite yöneticileri tarafından ağırlanan öğrenciler daha sonra fakülteleri gezdi. Yetkililerden üniversite hakkında bilgiler alan öğrenciler, üniversite öğrencileri ile de bir araya geldi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 2.343 - 0