Hazreti Muhammed’in doğumunun 1445. yıldönümü kutlandı

 

 

Bursa İl Müftülüğü, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı Kutlu Doğum haftasını geleneksel çadır etkinlikleriyle Uludağ Üniversitesi’nde kutladı.  

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde düzenlenen etkinlikte Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayalıoğlu, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Ak Parti İl Başkan Vekili Alpaslan Yıldız, Diyanet Bursa Eğitim Merkezi Müdürü Muhammed Coşkun yer aldı.

Etkinlik mehter takımının gösterileriyle ve Nilüfer Organize Sanayi Cami İmam Hatibi Halit İnci Tarafından okunan Kur’an tilavetiyle açıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nilüfer Müftüsü Mehmet Öztürk, 2015 yılında ‘Hazreti Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ ve bu sene de ‘Tevhit ve Vahdet konusuyla 3.kez Uludağ Üniversitesi çadır etkinlikleriyle kutlanan kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Programda konuşma yapan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, bu yılki kutlu doğum programının temasına dikkat çekti, “İslam kişinin kendisiyle barışık olduğu gibi ailesiyle de bu huzuru yaşamasını istiyor. Bugün toplumlarda var olan aile içi huzursuzlukların temelinde bu beraberliği yakalayamama söz konusu. O halde sadece kendi iç dünyamızda, yahut ailemizde, mahallemizde, şehrimizde… Biz bu vahdeti yakalamak istiyorsak önümüzde bir tek adres var o da insana bu dünyasını da ahiretini de mamur edecek prensipler sunan İslam’a bakmak” dedi. Emin Ay, “Yüce Resul öylesine bir hayat yaşadı ki, ahzab suresindeki ayetlerde sevgili peygamberimizin bizlere müjdeleyen, uyaran vasfında söz ettiği gibi onun her yönüyle müminler için bir örnek teşkil ettiğini, sarılabileceğimiz, tutunabileceğimiz en güzel örneği olduğundan bahsediyor. Putlardan medet uman cahiliye Arap toplumunda bir tek Allah inancını önce hayatında sonra da etrafında yaşayan bir Peygamber gönderildi. Kurduğu aile yuvasında salih bir evlat, iyiliksever bir akraba, nezaketli bir eş, merhametli bir baba, devlet idaresindeki adaleti ve sayamadığım birçok vasfıyla en güzel örnek oldu” diyerek sünnet-i seniyyenin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol, Kutsal Emanetler’in ve BUSMEK sergisinin de yer aldığı çadırları gezdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 2.471 - 0