Meslek duayenleri, öğrencilerle buluşuyor

 

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen “Öğrenci-Sanayici Buluşma Günleri” nde Mesleki eğitime büyük katkı sağlayan ve öğrencilerin mesleki anlamda gelişimini destekleyecek meslek duayenleri, öğrencilerle buluşuyor.

Nisan ayı boyunca çarşamba ve cuma günleri gerçekleşecek buluşmaların ilk toplantısında Meslek Yüksek Okulu kurucu akademisyenleri öğrencilerle bir araya geldi. Eğitim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Salonunda gerçekleşen etkinlikte Bursa MYO Kurucu Müdürü Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu ve Prof. Dr. Yalçın Yıldırım okulun kuruluşu ve tarihsel gelişimi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Gerçekleşen söyleşiye akademik, idari personel ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

DİPLOMA ALMAK ÖNEMLİ DEĞİL

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kurucu Müdür Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, iş hayatında zaman yönetiminin önemini vurgulayarak “Aranan insan olmalısınız ve zamanı iyi değerlendirmelisiniz. Sadece A4 kağıdı olan diploma almak önemli değil. Üniversite size çerçeve veriyor ve bulunduğunuz yerde nasıl duracağınızı öğretiyor. İçerisini siz dolduracaksınız” dedi.

UYGULAMALARI ATLAMAYIN

Prof. Dr. Yalçın Yıldırım yüksekokulların üniversitelerin temelini oluşturduğunu belirterek “Teknik Bilimler MYO’ lardan mezun olup kendi işini kuran çok fazla öğrencimiz var. Yüksekokulu diye küçümsememek lazım eğitim temelinizi iyi atarsanız endüstriyel piyasada çok iş yaparsınız. Önünüzdeki iki yılı çok iyi değerlendirin özellikle uygulamaları atlamayın ” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, konuşmacılara katılımlarından dolayı çini tabak hediye etti.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 2.521 - 0