Burs kampanyasına destek yağıyor

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü’nün başlattığı ‘Başarılı Öğrencilere Burs’ kampanyası her kesimden ilgi ve destek görmeye devam ediyor.

Üniversite bünyesindeki fakülte ve meslek yüksekokullarını başarılı öğrencilerin tercih etmesi amacıyla başlatılan kampanyanın son destekçisi Türkiye Eğitimi Destekleme Vakfı (TEDEV)  oldu. TEDEV, UÜ İlahiyat Fakültesi’ni tercih edecek toplam 30 öğrenciye 500 ile 250 TL arasında değişen burs vermeyi taahhüt etti. İki kurum arasındaki anlaşma protokol ile imza altına alındı.

REKTÖR’DEN DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Protokol imza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kurum olarak başlattıkları başarılı öğrencilere burs kampanyasına her kesimden büyük bir ilgi ve destek olduğunu açıkladı. Farklı fakülte ve meslek yüksekokulları için çok sayıda hayırsever kurum ve kuruluştan destek aldıklarını kaydeden Rektör Ulcay, “Bursa’nın köklü kurum ve kuruluşları başlattığımız bu kampanyaya çok önemli destekler verdiler. Eğitime ve öğrencinin kaliteli eğitilmesine gösterdikleri destek için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün de ilahiyat fakültemizi tercih edecek en başarılı öğrencilere aylık 500 TL burs vermeyi taahhüt eden TEDEV yetkilileri ile beraber bir protokol imzalayacağız. TEDEV Vakfı, ilahiyat fakültemizi tercih eden en başarılı toplam 20 öğrenciye 500 TL, 10 öğrenciye de 250 TL burs verecek. Burs projemize destek olan Sayın Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu ve değerli TEDEV yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Uludağ Üniversitesi, her anlamda kendisini daha yukarılara taşımak için çalışıyor. Bizlere bu konuda destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOCUKLAR TERCİHLERİNİ DAHA BİLİNÇLİ YAPACAK

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Yönetim Kurulu Üyesi ve TEDEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu ise YÖK olarak bu tür burs anlaşmalarına destek verdiklerini söyledi. Tercih kılavuzlarında burs veren kurumların isimlerinin yazılarak diğer kurumları da teşvik etmeyi amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, “Tercih kılavuzlarında kurum ismi ve burs miktarının yayınlanması bir anlamda destek veren kurum ve sivil toplum kuruluşlarını müeyyide altına alınması demektir. Bu da bizim açımızdan önemli bir şey. Çocuklarımızın tesadüfen kazandıkları, tesadüfen okudukları, her hangi bir vasfı olmadan okudukları bir yapıyı daha bilinçli okudukları bir yapıya dönüştürmek istiyoruz. Bizim vakıf bünyesinde verdiğimiz destek öğrencilerimizin dil eğitimlerini de destekliyor. Burslarımız ilerleyen dönemde daha da artarak devam edecek. Şimdilik sadece ilahiyat fakülteleri ile kısıtlı tuttuk. Gelecekte daha da kapsamlı burs programlarına devam etmek için girişimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

TEDEV BURS İÇERİĞİ

Türkiye Eğitime Destek Vakfı (TEDEV), Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı’nı, ÖSYM’nin 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda kazanıp kayıt yaptırarak TEDEV bünyesinde faaliyet gösteren İlmi İhtisas Merkezi’nde (İLİM) barınmak ve eğitimi-öğretimi destekleyici seminer faaliyetlerine katılmak kaydıyla, 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren ek puanlı olarak ilk beş bine, ek puansız olarak ilk on beş bine giren ilk on öğrenciye on ay boyunca ayda 500 TL, ayrıca ek puanlı olarak ilk on bine ek puansız olarak ilk otuz bine giren ilk on öğrenciye on ay boyunca ayda 250 TL burs verecektir. Belirlenen şartlara uyan, alttan dersi bulunmayan ve not ortalaması 3,20’nin üzerine bulunan öğrencilere verilen burs desteği hazırlık sınıfı + 4 yıl boyunca devam ettirilecek. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 3.926 - 0