BUÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite sıralamasında ilk 20’de

 

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan ve her sene kamuoyuna ilan edilen "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nin 2021 sonuçları açıklandı.

Toplam 50 üniversitenin yer aldığı ve onuncusu açıklanan endeksin, 2021 yılı sıralamasında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 20. sırada yer aldı. Öğretim üyesi sayısı 50'nin üzerinde olan 191 üniversiteden toplanan 1 milyon hücrelik veri setinin, 9 aylık yoğun ve titiz bir çalışmayla değerlendirilmesi sonucunda elde edilen endekste, "Bilimsel Teknolojik Araştırma Yetkinliği", "Fikri Mülkiyet Havuzu", "İş birliği ve Etkileşim" ile "Ekonomik ve Toplumsal Katkı" olmak üzere dört boyutta 23 göstergeye göre sıralama yapıldı. Fikri Mülkiyet Havuzu ve Ekonomik Toplumsal Katkı başlıklarında ön plana çıkan BUÜ, 50 üniversitenin yer aldığı sıralamada ilk 20 arasında yer almayı başardı.

KILAVUZ: HEP BİRLİKTE DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, başta "Araştırma Üniversiteleri" sıralaması olmak üzere BUÜ’nün tüm alanlarda en iyi noktada yer alması için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Hedeflerine ulaşabilmeleri için üniversitenin her anlamda bir bütün halinde çalışması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu kapsamda tüm akademisyenlerimizin ve yöneticilerimizin desteğini önemsiyoruz. Üniversitemizin hak ettiği konuma ulaşması için hepimizin daha fazla çalışması gerektiğinin farkındayız. Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Donanımlı ve yetenekli bir akademik kadroya sahibiz. Özellikle bu dönemde toplumun ihtiyaçlarına ve beklentilerine karşı ciddi bir hassasiyet algısı geliştirdik. İş dünyası ile yakın ilişkiler kurduk. Daha iyi çalışacak ve üst sıraları zorlayacağız. Bu vesile ile ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite’ göstergelerimize katkı sağlayan başta akademisyenlerimiz olmak üzere idari personelimize, öğrenci ve mezunlarımıza da teşekkürlerimizi iletiyorum” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : 2.260 - 0