Gemlik MYO öğrencileri Asım Kocabıyık’ı unutmadı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Gemlik Asım Kocabıyık MYO Gemlik Denizcilik Topluluğu öğrencileri, Bursa’nın hayırsever iş insanlarından merhum Asım Kocabıyık’ı unutmadı. Topluluk tarafından düzenlenen Asım Kocabıyık Bilim Kültür Sanat ve Spor Haftası etkinliğinin ilk günü Asım Kocabıyık Anma Programı ile başladı. 

Etkinliğe Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mert Dimilli, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Borusan Kocabıyık Vakfı Eğitim Danışmanı Gemlik Asım Kocabıyık MYO Kurucu Müdürü Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Liman Başkanı Asım Sulu katıldı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Denizcilik Topluluğu öğrencilerinin tüm Üniversite paydaşlarını bir araya toplayarak hayırsever iş insanı Asım Kocabıyık’ı anma programı düzenlemelerinin çok kıymetli bir çalışma olduğunu vurguladı. Milletvekili Zafer Işık ise konuşmasında merhum Asım Kocabıyık’ın Bursa’ya ve Gemlik’e kattığı değerlerden bahsetti. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç de öğrencilerin gerçekleştirdikleri Asım Kocabıyık’ı anma programının her anlamda çok değerli olduğunun altını çizdi. MYO Müdürü Prof. Dr. Yahya Işık, Gemlik Asım Kocabıyık MYO programlarından ve imkanları hakkında katılımcılara bilgi vererek, Üniversiteye katkılarından dolayı Asım Kocabıyık’a minnettar oldukları söyledi. Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu da Asım Kocabıyık ile tanışma süreci ve birlikte hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Açılış konuşmalarından sonra Borusan Holding Gemlik Kampüs Koordinatörü Serdar Özkaleli, merhum Asım Kocabıyık’ın ilk ölüm yıl dönümünde ailesi ve Borusan çalışanlarının Asım Kocabıyık için hazırlamış oldukları mektubu görseller eşliğinde sunarak, anılarından bahsetti. Program sonunda Gemlik Denizcilik Topluluğu Başkanı Emre Arslan katılımcılara ve etkinliğe katkı veren Borusan Holding ile Gemlik Belediyesi’ne teşekkür etti.

Açılış programının ardından oturumlar düzenlendi. İlk oturumun konusu Konteyner Krizi : Freight Forwarder oldu. Oturuma ATF Forwarding Bölge Müdürü Ömer Ekinciler, Lyonel A. Makzume Network & Pricing Supervisor Barış Yozcu ve Orign Lojistik Genel Müdürü Yüksel Kahraman katıldı. Programda, pandemi döneminde lojistik sektöründe oluşan konteyner krizinin firmalara etkisi konuşuldu. Etkinliğin ikinci oturumu ise Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk başlığı altında gerçekleştirildi. Lojistik ve Operasyon Uzmanı Esma Deniz Derya ve Notus Lojistik Kurucusu Aslı Karakaya’nın katıldığı oturumda, Konteyner Krizi ve lojistik sektöründe kadın olmanın verdiği zorluklar konuşuldu.

Programın ikinci gününde ‘Konteyner Krizi’ ve ‘Sektördeki mezunlar’ oturumları düzenlendi. Etkinliğin son gününde ise ‘GAKMYO Futbol Turnuvası Final Maçı’, ‘Kano Bayrak Yarışı’, ‘Müzik Dinletisi’ ve ‘Yota Doğaçlama Tiyatro Gösterisi’nin yer aldığı spor ve sanat aktiviteleri gerçekleştirilecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : 2.534 - 0