Fransa Ulusal Ajansı’ndan Eğitim Fakültesi’ne destek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi ve E-Seniors: Initiation Des Seniors Aux Ntic Association akademisyenlerinin birlikte hazırladığı “Developing Adults Key Competencies by Improving their Socio-Scientific Literacy” başlıklı proje, Fransa Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Toplam 24 aylık bir süreçte tamamlanması planlanan proje için 223.714 €’luk bütçe ayrıldı. Projede GDO’lu besinler, organ nakli, klonlama, Covid 19 vb. gibi tartışmalı konulara yönelik yetişkinlerin etkili karar verme mekanizmalarını ve sosyo-bilimsel okuryazarlıklarını geliştirmek hedefleniyor.

Projede; epistemoloji, argümantasyon ve ahlaki-değer üçlüsü üzerine kurulu bir öğrenme yönetim sistemi geliştirilecek. BUÜ’lü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demirbağ ve Araş. Gör. Dr. Sabri Becerikli’nin görev alacağı projenin koordinatörlüğünü E-Seniors: Initiation Des Seniors Aux Ntic Association (Fransa) üstlendi.

Çalışmada Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (Türkiye) yanı sıra Olemisen Balanssia Ry (Finlandiya), Polygonal (İtalya), Centro Educacion Permanente Cehel (İspanya) ve  Stichting Learning Hub Friesland (Hollanda) partner olarak yer alacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : 2.609 - 0