52. Kütüphane Haftası Uludağ Üniversitesi’nde kutlandı

 

1964 yılından bu yana her yıl kutlanan Kütüphane Haftası, bu yıl “Küresel Anlayış ve Kütüphaneler” temasıyla 28 Mart-03 Nisan tarihleri arasında tüm Türkiye’de ve Bursa’da da bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Bursa Valiliği, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Nilüfer Belediyesi, Mehmet Ali Deniz Kültür Vakfı Kütüphanesi, Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle kutlanan 52. Kütüphane Haftası kapsamında, Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu minikleri ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler.

Kreş ve Anaokulu minikleri ile Otomotiv Lisesi öğrencileri görevli kütüphaneci İlknur Darçın Şahin eşliğinde kütüphaneyi gezdiler, kütüphane ile ilgili bilgiler aldılar. Sonrasında kitap ve kütüphane ile ilgili birbirlerine bilmeceler sorarak eğlenceli vakit geçirdiler.

Çocuklara okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan, “52. Kütüphane Haftası’nda çocuklarımızı kütüphanemize davet ederek kitap ve kütüphane olgusunun onlarda yer etmesini istedik. Okuma alışkanlığını ve kütüphane kültürünü çocuklarımıza küçük yaşlarda aşılamak amacıyla onlarla birlikte akşamları okuma saatleri yapmalıyız ve onları kütüphanelere götürmeliyiz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 3.192 - 0