Çanakkale Zaferi, İngiltere’nin kalbinde anlatıldı

 

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle İngiltere’nin başkenti Londra’da Türklerin yoğun ilgi gösterdiği bir konferans gerçekleştirildi.

Londra Din Müşavirliği ile Londra Türk Diyanet Vakfı’nın birlikte organize ettiği konferansa Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam konuşmacı olarak katıldı. Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, konferansta ‘Çanakkale Zaferi ve Düşündürdükleri’ konulu bir sunum yaptı.

TÜRKLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen konferansa İngiltere’de yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi. UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, katılımcılara Çanakkale Zaferi’ni öncesi ve sonrası ile değerlendiren geniş çaplı bir sunum yaptı. Sunumda Çanakkale’deki deniz ve kara savaşları hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. İsmail Sağlam, 1. Dünya Savaşı’na Osmanlı Devleti’nin neden girdiğini, sonrasında meydana gelen gelişmelerin savaşın seyrini nasıl değiştirdiğini ve o günkü siyasi ortamın savaşan ülkelere nasıl yansıdığı hakkında bilgiler paylaştı. Sağlam, konuşmalarında özellikle gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında yaşayan tüm vatandaşların ‘Çanakkale Ruhu’nu yaşatmaya devam etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. İsmail Sağlam, program sonunda izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.331 - 0