Sağlık eğitiminde ‘simülasyon’ kavramı Uludağ Üniversitesi’nde ele alındı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Yüksekokulu, ‘Sağlık Bilimleri Eğitiminde Simülasyon Kullanımı Kursu’ düzenledi.

UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kursa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, yöneticiler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yoğun bir ilginin olduğu kursta konuşmacı olarak Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Yard. Doç. Dr. Handan Boztepe ve Arş. Gör. Fatma Uslu Şahan yer aldı.

İlk olarak sahneye çıkan Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, katılımcılara kurs programının tanıtımı yaptı. Prof. Dr. Terzioğlu, sunumunun ikinci kısmında ise hemşirelik eğitiminde simülasyon kullanımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Yard. Doç. Dr. Handan Boztepe ise düşük, orta ve yüksek düzey simülasyon, hibrid, standart hasta kullanımının avantaj ve dezavantajları hakkında katılımcılara ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Son olarak Arş. Gör. Fatma Uslu Şahan da simülasyonda görev alacak kişilerin ve ortamın özellikleri, senaryo içeriğinin oluşturulması konusundaki çalışmalarını anlattı.

Haber Tarihi : [31-Mar-2016]