BUÜ’lü akademisyenlerden dünyada ilk

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenleri, sadece Türkiye’de değil dünyada da başka bir örneği olmayan özel bir eser yayımlamayı başardı.

BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Defne Kaya Utlu, Dr. Öğr. Üyesi Özden Özkal ve Öğr. Gör. Dr. Çetin Sayaca'nın editörlüğünde, Türkiye ve dünyada ilk kez tedavi edici ve sağlığı koruyucu/geliştirici işlevsel egzersizler için gerekli anatomi ve fizyoloji bilgilerini içeren bir eser yayımlandı. Türkiye ve yurtdışından 34 araştırmacının kaleme aldığı kitap, 36 bölümden oluşuyor. Eser hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya Utlu; “Kitabımız; egzersizin temeli ve egzersiz reçetesinin ilkelerini, işlevsel egzersizin planlanmasında gerekli anatomik yapılar (kemikler, kaslar, sinirler) ile kasların görevlerini/işlevlerini, bölgelere özgü palpasyon tekniklerini, işlevsel egzersiz sırasında gelişen fizyolojik uyum, sağlıklı ve hasta bireylere özgü değerlendirme ve tedavi planlarını ve egzersizin etkinliğini artırmak için bilinmesi gerekenleri (denge ve propriyosepsiyon, kas - iskelet sistemine özgü beslenme ve besin takviyeleri) içeriyor” dedi.

Prof. Dr. Defne Kaya Utlu, "Fizyoterapistler için İşlevsel Egzersiz Anatomi ve Fizyolojisi" isimli eseri özgünlüğü ile İngilizce diline çevrilerek uluslararası okuyucuya ulaştırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kitabın detaylarına ulaşabilmek için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eki-2021]

Haber Görüntüleme : 2.756 - 0