Saran’dan gençlere tavsiye: Sevdiğiniz işi yapın

 

Türkiye’nin önemli işadamlarından  Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu’nun (ULİT) düzenlediği 11. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.

UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Aydem Çiftçioğlu’nun yaptığı panelde konuşan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

“SEVDİĞİNİZ İŞİ, SEVDİĞİNİZ İNSANLARLA BİRLİKTE YAPIN”

Hayatta en önemli şeyin zaman yönetimi olduğunu söyleyen Sadettin Saran, kendisinin yakaladığı başarıyı da zaman yönetimini çok iyi yapmasına bağladı. Başarılı olmak isteyen gençlere de sevdikleri işi yapmalarını tavsiye eden Saran, “Başarılı olmak için tavsiyelerimden bir tanesi; bir kere sevdiğiniz işi yapacaksınız. Sevdiğiniz işi, sevdiğiniz insanlarla yaparsanız çok daha şanslısınız demektir. O da her zaman olmuyor. Ben mühendislik okudum. Bana bazı anlamlarda faydası oldu ancak çok sevdiğim bir meslek değildi. Hayatta en önemli şey zaman yönetimidir. Ben bu kadar başarılı olduysam en önemli sebeplerinden birisi de zaman yönetimini iyi yapmamdandır. İşe eleman alırken bizim İK yöneticilerine söylediğim şey; kendini geliştiren, farklı işler yapabilen, kendine ve topluma faydalı işler yapan insanlara öncelik tanıyın diyorum. Ben bugün belki Türkiye’nin en zengin işadamları arasında ilk 100’de değilim, 200’de de değilim. Hatta belki 300’de de değilim. Ancak yapılan araştırmaya göre en hayırsever işadamları arasında 20. sıradayım. Benim için bu büyük bir gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

İNSAN PES ETTİĞİNDE KAYBEDER

İleri görüşlü bir işadamı olduğunu vurgulayan Sadettin Saran, yatırım yapmaya başladığında 50 milyon Dolar bile olmayan Türkiye’deki spor sektörünün bugün milyar dolarlar ile ölçüldüğünün altını çizdi. Yatırımlarını farklı alanlarda sürdürdüğünü kaydeden Saran, “Kendimizi ve yatırımlarımızı geliştirdik. Buradan gençlere de söylemek istiyorum; büyümeyen şirketler yok olmaya mahkûmdur. Biz de bu düşünce ile ‘bu bize yeter’ demedik. Pazar payımızı arttıralım dedik. Yumurtaların hepsini aynı sepete koymayalım dedik. Doğru sektörü ve yan alanlarda da doğru yatırımları yaparak büyüdük. Riskler aldık. Bugün dünyanın en büyük 3 ya da 4 içerik firmasından biriyiz. 7 sektörde yatırımlarımız var. Türk Cumhuriyetleri içerisinde dünyanın en zengin içerikli spor kanallarından birine sahibiz. Tüm bunlar bir hedef ile başladı. Hedef belirleyerek ve büyük düşünerek başladı. Hiçbir zaman da pes etmedik. Bir insan pes ettiğinde kaybeder. Ben de çok darbe yedim, hatalar yaptım. Ancak hep bir hayalim vardı. Tünelin sonunda ışığı görüyordum. Benim hayattaki amacım bir fark yaratabilmek. Çok çalıştım bu farkı yaratabilmek için. Hedefimi belirledim ve ona odaklandım. Sizlerin de böyle yapması gerekiyor. Yani her şeyin aynı anda gerçekleşmesini istemeyin. Hedefinizi seçin, sevdiğiniz işi yapın, pes etmeyin ve zaman yönetimini iyi yapın. Aşağı yukarı başarı için bunlar yeterli olur. Hata yapmaktan korkmayın” dedi.

Panelin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sadettin Saran’a ULİT yöneticileri katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.726 - 0