Merkez Kütüphane her gece 12’ye kadar açık

 

Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, gece 12’ye kadar kapılarını açık tutarak öğrenci ve akademisyenlerin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırdı.

Daha önce hafta içinde 22.00’ye, hafta sonlarında da 20.00’ye kadar açık olan Merkez Kütüphane, 2 Mart itibariyle tüm hafta boyunca 24.00’e kadar hizmet vermeye başladı.

Kütüphane’nin çalışma saatinin 24.00’e kadar uzatılmasından öğrenciler de memnun olduklarını ifade etti.

İİBF Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Hülya Afşar, yurtta, vize zamanlarında çalışma imkânı bulmanın çok zor olduğunu, kütüphanenin gece on ikiye kadar açık olmasıyla bu sorununa da çözüm bulduğunu söyledi.

Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencisi Kardelen Akkuş da “Zaman zaman uzun araştırmalar yapmamız ve odaklanma ihtiyacımız oluyor. İşte o zaman kütüphane çok işe yarıyor” dedi.

İİBF İşletme Bölümü öğrencisi Yusuf Cafer Küpçü, de özellikle toplu halde çalışmak istediğinde kütüphaneyi kullandıklarını, kütüphane açık olduğunda geldiklerine değdiğini belirtti.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan ise  Merkez Kütüphane’de yakın zamanda yapılması planlanan onarım ve yenilenmenin ardından 7/24 hizmet vereceklerini söyledi.

Şimdilik haftanın 7 günü 24.00’e kadar açık olacak Kütüphane’de sadece kitap salonları ve okuma salonları değil, Ödünç Verme Birimi hizmetleri de hizmet verecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 4.266 - 0