Başkonsolostan Yabancı Diller Yüksekokulu'na veda zlyareti

 

Türkiye’deki görev süresi dolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, veda ziyaretleri kapsamında Bursa’ya da geldi. Başkonsolos Hunter, Bursa’daki son ziyaretini Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu’na yaptı.

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, veda ziyaretleri kapsamında geldiği Bursa’da son durağı UÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu oldu. Konsolos Yardımcısı Tobin Nelson ve Konsolos Halkla İlişkiler Danışmanı Jeff Anderson ile birlikte ilk olarak Okul Müdürü Prof. Dr. Recep Çıbık, Müdür Yardımcısı Nihan Özuslu ve Yüksekokul Sekreteri Zeki Yüzükırmızı’yı ziyaret eden Başkonsolos Hunter, daha sonra öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Başkonsolos kısa bir veda konuşması yaparken, Konsolos Yardımcısı Tobin Nelson da öğrenci vizeleri ve değişim vizeleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Jeff Anderson ise Birleşmiş Milletler Konsolosluğu bünyesinde yürütülen eğitim ve kültür programlarından bahsetti. Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkonsolos Charles Hunter’a, okul yönetimi tarafından çok özel bir hediye verildi.

BAŞKONSOLOSA ANLAMLI HEDİYE

Hediye merasiminin ardından söz alan YDYO Müdürü Prof. Dr. Recep Çıbık, “Sayın Başkonsolosa, eski Anadolu medeniyetlerinden Hitit uygarlığının bir simgesi olan Hitit güneşi desenli porselen tabak ve üzerinde kısa bir not takdim ettik. Notta İngilizce olarak; ‘Hitit Güneşi en eski Anadolu Medeniyetlerinden Hitit uygarlığı ve dolayısıyla bu uygarlığın kök saldığı Ankara şehri ile özdeşleştirilir. Bu hediyeyi sizlere yakın zamanda Ankara Kızılay Meydanında, Türkiye’nin kalbinde, gerçekleşen terörist saldırıda hayatını kaybeden değerli yurttaşlarımızın anısına takdim ediyoruz ve umuyoruz ki barış en kısa zamanda anayurdu olan Anadolu’ya geri gelecek ve tıpkı güneş gibi daimi olarak bu topraklarda hüküm sürecek’ yazıyordu. Başkonsolos yazıyı okuyunca hepimiz gibi duygulandı” dedi.

Öğrencilerin selfie isteğini de geri çevirmeyen Başkonsolos Charles Hunter ayrılırken öğrencilerin akılcı soruları ve düzgün İngilizcelerinden ötürü kurumun idaresi ve akademisyenlerine teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 3.024 - 0