Hukuk mezunları online tören ile uğurlandı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hukuk Fakültesi, 2020/2021 Eğitim Döneminde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için online bir mezuniyet töreni düzenledi. Dereceye giren ilk 3 öğrenciye ödülleri Fakülte yöneticileri tarafından takdim edildi.

BUÜ Hukuk Fakültesi’nden canlı yayınlanan mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, akademisyenler ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler katıldı. Programı takip edenler için kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, pandemi koşullarında sürdürülen eğitimlerde pek çok yeni kavram ve yöntemle tanıştıklarını söyledi.

ADALETTEN AYRILMAYIN

Derslerin ve sınavların yeni uygulamalar sayesinde sorunsuz olarak işlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Tüm yöneticilerimize ve öğretim üyesi hocalarımıza öncelikle zorlu pandemi koşullarında yılmadan ve üşenmeden en iyi şekilde eğitimlere devam ettikleri için teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra öğrencilerini iyi birer hukukçu olarak yetiştirme gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Mezunlarımızın ailelerini de böylesine kıymetli çocuklar yetiştirdikleri ve onları her zaman destekledikleri için tebrik ediyorum. Sevgili mezunlarımıza da bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Buradan mezun oldunuz ve artık çok değerli bir mesleğin parçası haline geldiniz. Burada edindiğiniz bilgi ve deneyimler sizlere güzel kapılar açacaktır. Ancak eğitim ömür boyu devam ediyor. Sizler de bilgilerinizi sürekli güncelleyin ve kendinizi geliştirmeye devam edin. Adaletten asla ayrılmayın. Adil olun ve herkese hakkaniyetli davranın. Yolunuz ve bahtınız daima açık olsun” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekeriyya Arı da her türlü zorlu süreç içerisinde yine de en iyi eğitimin verilmesi için çaba gösteren öğretim üyelerine teşekkür etti. Öğrencilerin almış olduğu eğitimle çalışmalarını sürdüreceklerine işaret eden Dekan Arı; “Adalet duygusuyla hareket edin. Hayatlarınızın yeni başlangıç döneminde mesleğe tutkuyla bağlanın ve çok çalışın” dedi.

Dönem birincisi Ceyda Açıkgöz'ün konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketleri Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Prof. Dr. Sabahattin Yürekli ve Doç. Dr. Gülşen Gedik tarafından verildi.

Yaş kütüğüne çivi çakılmasının ardından dereceye giren öğrencilere anı belgeleri takdim edilerek tören tamamlandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2021]

Haber Görüntüleme : 2.572 - 0