Ulcay: 400 yataklı çocuk ve kadın doğum hastanesinin projeleri hazır

 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite vizyonuyla farklı ve büyük hedeflere doğru ilerlediklerini belirterek, bu hedeflere ulaşmak için ihtisaslaşma yatırımlarına öncelik verdiklerini söyledi. Ulcay, yüksek teknolojiye geçiş ve artan bilimsel araştırmalar doğrultusunda tıp bilimi ile birlikte pediatrinin de tüm alanlarıyla hızla geliştiğini, bunu göz önüne alarak 400 yataklı Çocuk Sağlığı ve Kadın-Doğum Hastanesinin projelerini hazırladıklarını kaydetti.

Pediatrinin çeşitli dallarındaki gelişmeleri değerlendirmek için ülkemizin çeşitli üniversitelerinin tıp fakültelerinden bilim insanları, “12. Uludağ Pediatri Kış Kongresi’nde buluştu.

Uludağ Grand Yazıcı Otel’de 13 - 16 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşen kongrede çocuk sağlığının Adölesan, Acil, Allerji, Endokrinoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Gastroenteroloj, Göğüs Hastalıkları, Hematolojisi, İmmunoloji, Kardiyoloji, Metabolizma, Nefroloji, Nöroloji, Onkoloji, Romatoloji, Yoğun Bakım, Sosyal Pediatri ve Yeni Doğan gibi konulardaki güncel gelişmeler bilim insanlarınca paylaşıldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Sapan’ın başkanlığında yapılan kongrede Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da bir konuşma yaptı.

Ülkemizin birçok üniversitelerinden değerli öğretim üyelerini, uzman hekimleri ve araştırma görevlilerini bir kez daha buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Rektör Ulcay, eğitim ve sağlığın hayat kalitesini ve toplumsal gelişim düzeyini belirleyen en önemli kamu hizmetlerinden olduğunu söyledi.

Sağlık alanında kaliteli hizmet verebilmenin fiziksel ve teknolojik yatırımlar kadar nitelikli sağlık kadroları ile mümkün olduğunu dile getiren Ulcay, bu anlayışla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin akademik eğitim standardını yükseltmek adına Türkiye’de bir ilke imza attıklarını kaydetti.

Rektör Ulcay, şunları söyledi:

“Hizmete açtığımız İyi Hekimlik Uygulamaları ve Similasyon Merkezi’mizde yetişen doktorlarımız daha donanımlı ve deneyimli birer hekim olarak mezun olacaklar. Bursa başta olmak üzere Güney Marmara için sağlık hizmetinde birinci adres olan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemiz de bizler için gurur vesilesidir.

Uludağ Üniversitesi olarak biz de ihtisaslaşma yatırımlarına öncelik veriyoruz.

Güney Marmara'nın en büyük bölge hastanesi olma özelliğine sahip Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanemizi hizmete açtık. 400 yataklı Çocuk Sağlığı ve Kadın-Doğum Hastanemizin de projelerini hazırladık.

Geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımız için; sağlıklı doğup büyümeleri, huzurlu bir ortamda ve aile sevgisi ile yetişmeleri, yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için hepimize önemli sorumluluklar düşüyor.

Bu noktada belirleyici etkenler ise; koruyucu hekimliğin yaygınlaştırılması ile birlikte toplumsal eğitim ve ekonomik gelişmişlik seviyemizin daha da yükselmesidir.

Hedeflediğimiz gelişmişlik seviyesine ulaşmak, Türkiye’mizin her alanda topyeykün bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmesi ile mümkün. Burada da tüm kurumlarımıza ve bireylerimize sorumluluk düşüyor.

Uludağ Üniversitesi olarak bu bilinçle; bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda ülkemizin ve milletimizin refahı ve mutluluğu için elimizden gelen her katkıyı sağlayacağız.”

BAŞARILI ÜÇ BİLDİRİYE ÖDÜL

Alanında referans haline gelen kongrenin, gerek bilimsel içeriğindeki zenginlik gerek katılımcı sayısı ile başarı çıtasını yukarıya taşımaya devam ettiğini dile getiren Rektör Ulcay, öncekilerden farklı olarak bu kongrede jüri tarafından seçilecek ilk 3 bildiriye teşvik ödülleri vereceklerini de sözlerine ekledi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Sevinir ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Nihat Sapan başta olmak üzere emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Ulcay, kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Kongrede ayrıca, pediatri hemşireliği; savaş ve göçlerin çocuk, aile ve toplum üzerindeki etkileri gibi serbest konular da tartışıldı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.955 - 0