Üniversitemizde Kadınlar Günü etkinlikleri

 

Uludağ Üniversitesi’nde “Dünya Kadınlar Günü”nde çeşitli birimler tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Geçen hafta Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (UKAM) düzenlediği Kadınlar Günü etkinliklerine, bu hafta da Düşünce ve Medeniyet Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikler eklendi.

Bu kapsamda 8 Mart günü, Düşünce ve Medeniyet Topluluğu tarafından “Pamuk Gibi Yumuşak Demir Kadar Sert“ adı altında organize edilen “Değişen Dünyada Kadın” konulu bir söyleşi yapıldı.

Moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Yasemin Oral’ın yaptığı söyleşiye  Altın Gençlik Derneği Başkanı Ahsen Tozman konuşmacı olarak katıldı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program kısa film gösterimi ile başladı. Suriye’den göç etmek zorunda kalan mültecilerden Eczacı Asma Layla, Öğretmen Fatin Al-Bizrah ve Mali Müşavir Nesrin Satea’nın da eşlik ettiği program sohbetle devam etti.

"MÜZİKTE ENGEL YOK"

Kadınlar Günü Etkinliği kapsamında, Engelli Kadınlar Korosu da Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde konser verdi.

Şef Bahadır Sevik yönetimindeki koro, Yeşilçam şarkılarından nostaljik esintiler yaparak izleyicilere duygu dolu müzik ziyafeti yaşattı. Yeşilçam filmlerinin unutulmaz eserlerini örnekler eşliğinde seslendiren koro, Yeşilçam hayranlarından büyük beğeni topladı.

Engelli Kadınlar Derneği Başkanı Canan Elmastaş, engellilere yeterli katkının verilmesinin önlerini açacağını ve yeteneklerini ortaya çıkaracağını belirterek bu konuda Uludağ Üniversitesi’nden daha çok destek istedi.

Konser sonunda kısa bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, müziğin engel tanımadığını ve evrensel olduğunu vurgulayarak, Engelli Kadınlar Korosuna bu müzik ziyafetinden dolayı teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında Uludağ Üniversitesi Öğrenci yemekhanesinde kısır ikramı yapıldı, kadınlara hediyeler ve çiçek verildi.

SOSYAL BİLİMLER MYO’DA KADINLAR GÜNÜ

Öte yandan Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda da kadınlar günü kutlaması yapıldı.

Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, kültürümüzde kadınlara verilen değerin altını çizerek, “Bir gün değil her gün onlarındar. Biz kadınlarımızın her zaman hizmetindeyiz” dedi.  Pala, öğretim elemanları ve personelle birlikte yemek yenmesinin ardından herkese kadınlar günü anısına birer hediye verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.838 - 0