TTO'nun destek verdiği on genç girişimciye TÜBİTAK'tan büyük hibe

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) iştiraklerinden Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) destek verdiği 10 tekno girişimci, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BiGG) Teknogirişim Sermaye Destek Programı’ndan destek alarak, iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı yakaladı.  

BTSO ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) çatısı altında faaliyet gösteren UÜ-TTO, teknoloji odaklı yeni iş fikirlerine sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor. Girişimcilere hayallerindeki projeyi gerçekleştirmek amacıyla ‘ULUKOZA Destek Programı’nı geliştiren UÜ-TTO, girişimcileri mentörlük, iş planı, başvuru dokümanı, başvuru süreçleri, proje yönetimi ve çeşitli eğitimlerinden faydalandırdı. Girişimci adayları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) BiGG Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 2015 yılı çağrısına katıldı.

UÜ TTO GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Türkiye genelinde TÜBİTAK 1512 BiGG Programı’nın 1. Aşaması’nı yürüten 17 kuruluştan biri olan UÜ-TTO’nun 10 tekno girişimcisi, desteklerden faydalanmaya hak kazandı. Bu kapsamda girişimcilerin kuracakları teknoloji tabanlı şirketler, 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren TÜBİTAK tarafından 1 milyon 456 bin TL’lik hibe desteğinden faydalanabilecek. Şirketler, en fazla 18 ay içerisinde iş planlarında yer alan kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini tamamlayıp, elde edilen çıktıları ticari değere dönüştürecek.

“HEDEFLERİMİZE YENİLİK ODAKLI FİKİRLERLE ULAŞABİLİRİZ”

BTSO ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, günümüzde firmaların, kentlerin ve ülkelerin rekabetteki yerini bilgiye dayalı üretim süreçlerinin belirlediğini ifade etti. Yüksek katma değerli yatırım ve üretim hedeflerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Burkay, bu kapsamda teknolojik bilgiyi ticarileştirerek endüstriye kazandırma noktasında örnek çalışmalar gerçekleştiren ULUTEK ile fikri ve sınai mülkiyet hakları koruyan, ticarileştiren, üniversite-sanayi birlikteliğini güçlendiren UÜ-TTO’nun kente önemli katkılar sağladığını kaydetti. UÜ-TTO’nun destek verdiği girişimcilerin TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BiGG) Teknogirişim Sermaye Destek Programı’ndan destek almasının teknoloji odaklı ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayacağını ifade eden İbrahim Burkay, “İyi fikirlerin fark oluşturduğu bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizi hedeflerine yenilik odaklı fikirler taşıyacak. TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanan ve hedeflerimize omuz veren tüm girişimci adaylarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Bursa iş dünyası olarak yeni girişimcilerin topluma kazandırılmasına öncülük etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“TEKNOLOJİ ODAKLI PROJELERİN YANINDAYIZ”

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, teknolojide ülkenin ve Bursa’nın söz sahibi olması için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine maksimum düzeyde önem verilmesi gerektiğini söyledi. ABD,  Japonya ve Çin gibi ülkelerin Ar-Ge yatırımlarında lider konumda olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ulcay, üniversite bünyesinde ve BTSO’nun iştiraki ile faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi’nin üniversite sanayi işbirliğinin geleceği konusunda önemli bir görev üstlendiğini dile getirdi. UÜ-TTO’nun destek verdiği girişimcilerin TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Semaye Desteği Programı’ndan aldığı desteğin önemli bir başarı olduğunu ifade eden Ulcay, “UÜ-TTO, girişimcilerimizin teknolojik iş fikirlerini ticarileştirme konusunda her türlü desteği sunuyor. TÜBİTAK bünyesinde açılan hibe destek programları da önemli fırsatlar sunuyor. Bizim hedefimiz 17 uygulayıcı kuruluş arasında UÜ-TTO ULUKOZA Programı’nın ilk 5 içerisinde olmasını sağlamaktır. Girişimcilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, desteklerin kentimize ve ülkemize faydalı yatırımlara dönüşmesini diliyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ULUKOZA projesi kapsamında yeni başvurular için bu yılın mart ve mayıs aylarında olmak üzere yeni girişim çağrısına çıkacaklarını söyledi.  Her bir çağrı kapsamında çevre illerde tanıtım toplantıları düzenleyeceklerini belirten Ulcay, önümüzdeki süreçte mentörlük, danışmanlık ve eğitim hizmetlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.536 - 0