Keman ve bağlamanın Türkü kardeşliği

 

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Ozan Sari ile yükseklisans öğrencisi Mahmut Cemal Sari, verdikleri konserde, Doğu’nun ve Batı’nın enstrümanlarını Anadolu türkülerinde buluşturdu.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde Ozan Sari kemanıyla, Mahmut Cemal Sari de bağlamalarıyla âdeta mini bir orkestra oluşturdu.

Her ikisi de dört yaşında bağlama çalarak müziğe başlayan Sari kardeşler,  kâh telleri çekerek, kâh sazların gövdesine vurarak  Anadolu ezgilerini yüreklere akıttı.

Sari kardeşler gecede, Zaralı Halil Söyler’den “Ezim Ezim Eziliyor Yüreğim”, Doğu Anadolu yöresinden “Karakoyun”, Kırıkkale’den “Keskin Halayı”, Tunceli’den “Bebek” ve “Dersim Dört Dağ İçinde”, Neşet Ertaş’tan “Neredesin Sen”, Ali Ekber Çiçek’ten “Haydar Haydar”, Azerbaycan’dan “Naz Barı ve “Şenlik Raksı”, Muharrem Ertaş’tan “Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber ve “Gelin N’olur” adlı türküleri saz ve kemanla yorumladı.

Konser sonunda, izleyicilerin yoğun ve ısrarlı alkışları üzerine Sari kardeşler, yeniden sahneye çıkarak “Haydar Haydar”la bis yaptı.

HAYDAR HAYDAR

NEREDESİN SEN

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.714 - 0