Hamzaoğlu, üniversiteli öğrenciler ile buluştu

 

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında yapılan söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, akademisyenler, Bursasporlu yöneticilerin de hazır bulunduğu programa üniversite öğrencileri yoğun bir ilgi gösterdi.

Etkinliği açılış konuşmasını gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, üniversite tarafından artık geleneksel hale getirilen Kariyer Günleri etkinliğinin yoğun programlar ile devam ettiğini söyledi. İki gün sürecek etkinliğin 37 firma katılımı ve 6 farklı söyleşi ile yürütüleceği bilgisini veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüce, “Bizim buradaki amacımız sizi akademik olarak yetiştirmekle birlikte, piyasaya uygun bir şekilde yarın mezun olduğunuzda iş bulabilmeniz için gerekli koşulları da oluşturmaktadır. Kariyer Günleri de bu çerçevede fırsat günü olarak algılanmalıdır. Gelecekte sizi istihdam edebilecek firmalar buralarda stant açtılar. Bu firmalar ile iyi diyalog kurmanız halinde ileride sizler de o firmaların bir temsilcisi olabilirsiniz. Uludağ Üniversitesi seçkin bir üniversitedir. Son dönemlerde özellikle kamu sınavlarına baktığımızda mutlaka bizim mezunlarımızın bir derece yaptığını görüyoruz. umuyoruz önümüzdeki dönemlerde sizleri de oralarda göreceğiz. Bunun için de üniversite olarak elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi istiyoruz. Sizin de alanınızda kendinizi geliştirmeniz ve yabancı dil öğrenme konusunda çaba göstermenizi istiyoruz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce’nin açılış konuşmasının ardından Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, moderatörlüğünü Yard. Doç. Dr. Mehmet Zencirkıran’ın üstlendiği söyleşi yaptı. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği kapsamında öğrenciler ile buluşmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Hamzaoğlu daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

BAŞKA TAKIM ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMEMİŞTİM

Hamzaoğlu, Bursaspor’a geliş süreci hakkında gelen bir soru üzerine şunları söyledi: "Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra başka bir takım ile çalışmak kolay değil. Elde ettiğimiz başarılar vardı. Ayrıldıktan sonra Türkiye’de başka bir takımı çalıştırmak, o gün için ters gelmişti bana. Kısa vadede tekrar Galatasaray olmayacağı için (kariyerimi yurt dışında sürdüreyim) dedim. Yurt dışından temaslar olmuştu. Bursaspor’dan Ertuğrul Sağlam'ın ayrıldığını duydum. Olsa iyi olur, diye düşündüm. Yurt dışında diğer temasları sürdürürken eski başkanımız aradı. Ben yurt dışında bulunduğumu söyledim. (Konuşalım, anlaşalım) dedi. Oturup, düşündüm. Başarıların anlam kazanabilmesi için camialara ihtiyaç var. Daha önce de şampiyonluk yaşamış bir camia. Bu hedeflere birlikte ulaşabiliriz diye düşündüm. Bugün buradayım. İyi de başladık. Daha yukarılara doğru gidiyoruz. Eskiden yaşamış olduğunuz başarıları sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

SORULARA CEVAPLAR

Hamzaoğlu, bir öğrencinin, "Bir gün Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayacaksınız, buna inanıyorum" sözü üzerine, "Kazanmasak da olur, o yolda ilerlemek önemli" diye konuştu. "Sizin altyapıdan takip ettiğiniz kimseler var mıydı" sorusuna Hamzaoğlu, "Bursaspor alt yapısında yetenekli oyuncular var. Avrupa şampiyonasında da ülkemiz iyi şeyler yapacak. O jenerasyon orada da Türkiye’nin adını altın harflerle yazdıracağız" dedi.

Bir öğrencinin, "Her takım taraftarları tarafından seviliyor olmanızın sırrı nedir? sorusuna ise Hamzaoğlu, şu karşılığı verdi: "Siz aynı evde farklı takımları tutarak yaşıyorsunuz. Ben de hayatım boyunca başkalarına saygı duydum. Futbolda bir takım kazanan oluyor. Başarılı olana saygılı olmak lazım. Onları yaşadıkları başarıları yakalamak için çok çalışmanız lazım. Onların başarılarına saygı duyacaksınız ama siz de çok çalışacaksınız. Ben de herkes tarafından sevildiğim için mutluyum. Ben de herkesi seviyorum, bütün kulüpleri seviyorum" diye konuştu. Geçmişe yönelik konuşmanın 2 tarafa da zarar verdiğini belirten Hamzaoğlu, Bursaspor'a imza atmadan önce görüştüğü başka kulüplerin olduğunu ifade ederken, "Bekleseydik bir şeyler olurdu ama Bursaspor’u tercih ettim. Bursaspor ile Avrupa’da başarılar yakalamak daha cazip geldi. İnşallah başarıyı yakalarız" dêdi.

Hamza Hamzaoğlu, söyleşinin ardından eşi Nergiz Hamzaoğlu ile birlikte Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte stant açan firmaları da ziyaret etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.762 - 0