"Dönüşümle Renklen" Projesi Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Prof. Dr. Zehra Özdilek Yürütücülüğünde Gerçekleştirildi.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan ve «Dönüşümle Renklen» adı verilen projeye gönüllü olarak katılan 10 fen bilgisi öğretmen adayı, dersin öğretim üyesi Prof. Dr. Zehra Özdilek desteği ile geri dönüşüme yönelik videolar, afişler, dijital hikayeler ve tartışmalardan oluşan bir eğitim içeriği hazırlamışlar ve öğrencilere uygulamışlardır. Eğitimin ardından öğrencilerin geri dönüştürülebilen ve ellerinde olan malzemeleri  kullanarak bir ürün tasarlamaları istenmiştir. Beş okulda toplam 71 proje geliştirilmiştir.

Çalışmaya Cem Sultan İHO’da 20, Süleyman Çelebi İHO’da 31 ve Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu’nda 30 olmak üzere toplam 81 yedinci sınıf öğrencisi ile Kestel Bilsem’de 12 ve Osmangazi Bilsem’de 6 olmak üzere toplam 18 beşinci sınıf öğrencisi katılmıştır. Çalışmaya katkı sağlayan tüm okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür ve katılım belgeleri okullarında dağıtılmıştır. Öğretmen adaylarının belgeleri ise dekanımız Prof Dr Salih Çepni ve bölümümüz öğretim elamanlarının katılımıyla 29 Mayıs 2024 tarihinde fakültemizde gerçekleştirilen sergi sırasında dağıtılmıştır.

 

Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencileri:

Tuana ONAT, Zülal KURT, Esma SEVİNÇ, Elif KAYA, Dicle YENİ, Selim MEYDAN, Elif Naz KAYMAKCI, Miray YİĞİT, İrem CEYLAN, Nazmije BRAQİ

 

Projeye Katkı Sağlayan Kurum/Kuruluşlar:

Bursa Osmangazi Cem Sultan İmam Hatip Lisesi

Bursa Osmangazi Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu

BURSA / KESTEL - Kestel Bilim ve Sanat Merkezi

BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Bilim ve Sanat Merkezi

Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [159]