Akreditasyon Başarısı
 Akreditasyon Başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans programımız Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 2021-2022 döneminde yapılan değerlendirme sonucunda 3 yıllık süre ile (16.04.2022-16.04.2025) akredite edilmeye hak kazandı.

EPDAD’ın Lisans Programlarının Değerlendirilmesi ve Akreditasyonunda Kullanılacak Standartlarına göre yapılan değerlendirme sonunda, BUÜ Eğitim Fakültesindeki içlerinde Fen Bilgisi Öğretmenliği de olmak üzere 4 lisans programının 3 yıllığına akredite edilmesine ve bu sürenin sonunda verilecek ara rapor ile sürenin 2 yıl daha uzatılabilmesine karar verildi ve 2025 yılına kadar akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Programımız elde ettiği başarı ile bir ilke imza atarak, Fakülte bünyesinde akredite edilen ilk Ana Bilim Dallarından olmayı başardı.

ZİRVEYE YOLCULUK DEVAM EDİYOR

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve akademisyenleri ağırlayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, alınan başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Üniversitede topyekün bir kalite hamlesi başlattıklarına vurgu yapan Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, kısa süre içerisinde önemli mesafeler kat ettiklerini açıkladı. Başarı için çalışmanın ve azmin gerekli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Kılavuz; “Kalite konusunda zirveyi yakalamak çok önemli. Ancak daha zor olan, o zirvede kalabilmek. Eğitim Fakültemiz de bu anlamda akredite olmamış diğer bölümlerimize örnek olacak bir sonuç elde etti. Başarıda emeği bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Akreditasyon belgelendirme süreci diğer bölüm ve fakültelerimizde de devam ediyor. Onlardan da yakın zamanda güzel haberler alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

HEDEF ULUSLARARASI KALİTE BAŞARISI

Alınan sonuçlardan dolayı tüm ekibi tebrik eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ise kalite süreçlerinin gerçek anlamda zorlu olduğuna vurgu yaptı. Akreditasyon sürecinin ilgili bölümde kalıcı bir kalite süreci hazırladığına işaret eden Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu; “Akredite edilen bölümlerin sayısının artması, topyekun kaliteye ilerleyen bir kurumun varlığına işaret ediyor. Bu da fevkalade kıymetli bir durumdur. Kaliteyle ilgili çalışmalar uzunca bir süredir ulusal düzeyde gidiyor. Bu düzeyde elde edilecek başarı seviyesinin ardından uluslararası kalite çalışmaları başlayacaktır. Üniversitemizi gerçek anlamda dünya standartlarına eriştirecek olan da bu kısım olacaktır. Onun için bugün alınan belgeler her anlamda bizleri bir üst aşamaya ilerletecektir. Fakülte yönetimini ve emeği bulunan tüm hocalarımızı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

4 PROGRAM DAHA SIRADA BEKLİYOR

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni de; “Bundan sonraki aşamada Fakültemiz bünyesinde akreditasyon belgesi alan bu programlarımıza ek olarak, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği olmak üzere 4 programımızın daha akredite olması için müracaatta bulunmasına karar verdik. Bu özverili yolculukta sürecin en başından itibaren Fakültemize destek veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a, Üniversitemizin Kalite Koordinatörü Sayın Doç. Dr. N. Funda Coşkun’a, akreditasyon komisyonlarında 2 yıl süresince yoğun emek verip çalışarak öz değerlendirme raporlarını yazan ve gerekli hazırlıkları yapan akreditasyon komisyonu üyelerine, fakültemiz yönetimine, bölüm ve anabilim dalı başkanlarına, sürece destek veren öğretim elemanlarına, sevgili öğrencilerimize, uygulama okullarımızın idarecilerine, uygulama öğretmenlerimize ve emeği geçen fakültemizin tüm personeline ve EPDAD’ın değerli yöneticileri ve değerlendiricilerine süreçteki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Elde edilen bu başarının kalite yolculuğunda Fakültemizi daha nice başarılara taşıması dileğiyle yükseköğretim sistemimize, üniversitemize, fakültemize ve bölümlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, konuşmaların ardından alınan akreditasyon belgelerini ilgili bölüm yöneticilerine teslim etti.

EPDAD tarafından 2021-2022 döneminde akredite edilen lisans programları ile ilgili detaylı bilgiye https://epdad.org.tr/icerik/akredite-edilen-programlar linkinden ulaşılabilir.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [1.319]