ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE VE KARAMEHMET ORTAOKULU İŞ BİRLİĞİ İLE BİR SENEDİR DEVAM EDEN BECERİ ODAKLI DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ETKİNLİKLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR!

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel’in yürütücülüğünde 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde başlatılan Beceri Odaklı Değerler Eğitimi Projesi, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Birimi (BAP) Üniversite-Sektör işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi tarafından 27.000 TL’lik bütçe ile desteklenen ve Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karamehmet Ortaokulu iş birliği ile devam eden iki yıllık bir projedir.

Projede, disiplinler arası bir yaklaşımla, ders kazanımları ile bütünleştirilmiş, empati ve iletişim becerisi kazandıran etkinliklerin sonunda öğrencilerin temel değerleri (saygı, hoşgörü ve sorumluluk) kazanmaları amaçlanmıştır. Bu amaçla hem öğrencilere yönelik etkinlikler uygulanmakta hem öğretmen farkındalık eğitimleri verilmekte hem de velilerin okulda değerler eğitimine aktif katılımını sağlayacak bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenmektedir. Projenin bir diğer amacı da beceri odaklı değerler eğitimi etkinliklerinin internet ortamında hazırlanacak bir sanal ofis ile paydaşların erişimine açılmasıdır. Projenin veli eğitimleri, öğrencileri etkinlikleri ve izlem çalışmaları ile devam etmesi planlanmaktadır.

15 Eylül 2017 tarihinde "Beceri Odaklı Değerler Eğitimi Projesi (BODEP)" kapsamında "öğretmen farkındalığı" eğitim semineri gerçekleştirilmiştir. Seminerde Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur OKSAL, çocuk gelişiminde karşılaşılan problemler, bilinçli davranışların kaynağı ve bilinçli davranışı etkileyen faktörler üzerine öğretmenlerin farkındalığını arttırıcı bilgiler sunmuştur. Seminere katılan öğretmenler, sınıf içi karşılaşılan değer problemleri üzerine yaşadıkları durumları dile getirerek uygulamaya yönelik bilgiler aldılar.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [26-Eyl-2017]

Haber Görüntüleme : [3.003]