ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI - SOME (SİBER OLAYLARA MÜDAHALE EKİBİ) ÖNEMLİ DUYURU

Geçtiğimiz hafta sonu 12.05.2017- 14.05.2017 tarihleri arasında yaklaşık 100 ülkeyi kapsayan dünya genelinde siber saldırılar gerçekleştirilmiştir. Ülkemiz de de pek kurum ve bilgisayar (Özellikle Windows Bilgisayar Kullanıcıları) bu saldırıdan etkilenmiştir.

Kurumumuz içerisinde alınabilecek önlemler açısından personelimizin bilmesinde fayda olacak bazı hususlar vardır.

-Hafta sonu mail kutunuza gelen, göndericisinin kimin olduğu belli olmayan ek dosyalarının ne olduğunu bilmediğiniz mailleri okumadan silmeniz.

-Özellikle Windows (hangi sürüm olursa olsun Xp, 7, Vista, 7,  8.1, 10) bilgisayar kullanıcılarının, bilgisayarlarının güncelleştirmelerini eksiksiz şekilde yapıp, sistemlerini güncel tutmaları önemle rica olunur. (Virüs Windows sistemlerdeki bir açıktan faydalanarak yayılmaktadır. Güncelleştirmeler bu yüzden önemlidir.)

-Lisanslı olarak kullandığınız (ESET) anti-virüs yazılımını güncel tutmanız gerekmektedir.

Tüm personelimize duyurulur.

Uludağ Üniversitesi –  BİDB Siber Olaylara Müdahale Ekibi