Haber

14.09.2021 09:37:16

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ İLE HASTAVUK GIDA TARIM HAYVANCILIK SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA ARAŞTIRMA GELİŞTİRME (AR-GE ) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Protokol imza töreninde BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, HasTavuk Genel Müdürü Şahin AYDEMİR, B.U.Ü Ziraat Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. İlhan TURGUT , Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr.    İbrahim AK ve öğretim üyeleri ile HASTAVUK yetkilileri hazır bulunmuştur.

İmzalanan protokol, HASTAVUK’a çeşitli kurum kuruluş ve araştırmacılar tarafından sunulan AR-GE niteliğindeki proje tekliflerinin değerlendirilmesi aşamasından sonra uygun bulunanların desteklenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Bu protokolda, bilimsel koordinatör olarak B.U.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın İPEK

  HASTAVUK AR-GE Faaliyetleri Koordinatörü olarak Ürün Yöneticisi Endüstri Mühendisi Tugay CENGİZ görevlendirilmiştir.

Ayrıca imzalanan bu protokol;

  • AR-GE faaliyetleri kapsamında öğretim elemanları ve bölüm öğrencilerinin AR-GE birimlerine (kümesler, kuluçkahane, kesimhane, yem fabrikası vb.) ziyaretler düzenleyerek bu birimlerde yapılan uygulamalara ve projelere katılmalarının sağlanması,
  • Belirlenen program çerçevesinde, Fakültenin öğretim elemanları ile öğrencilerinin HASTAVUK birimlerinde AR-GE faaliyetlerine bilimsel destek vermesi,
  • HASTAVUK ile ortaklaşa sempozyum, kongre, çalıştay gibi bilimsel toplantılar düzenlenmesi,
  • HASTAVUK tarafından talep edilmesi halinde Zootekni Bölümü laboratuvar olanakları kullanılarak yem analizi, yumurta iç-dış kalite özellikleri, vb. gibi analizlerinin yapılması,
  • BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencilerine staj ve uygulama olanağının sağlanması,

gibi konuları da kapsamaktadır.

İmzalanan bu protokolün başta her iki kurum olmak üzere Bursa ilimize ve Türkiye kanatlı sektörününe yararlı olması dileriz.



Bilgi

Okunma Sayısı: 2777
Eklenme Tarihi: 14.09.2021 09:37:16
Güncelleme Tarihi: 31.01.2025 14:56:55

Paylaş