TÜBİTAK 1001’DE BUÜ BAŞARISI

TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 1. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) 3 akademisyeni, hazırladıkları projeler ile destek almaya hak kazandı.

Açıklanan son listeye göre BUÜ Veteriner Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabire Güler’in “TGFß-İlişkili Metastatik Akciğer Kanseri Gelişiminde DUSP4 ve DUSP13'ün Rolünün Araştırılması” başlıklı projesi, destek almaya hak kazanan çalışmalar arasında yer aldı.

Proje ekibinde,

Veteriner Fakültesi Biyokimya ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Abdullah YALÇIN (Danışman),

Veteriner Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin ZIK (Araştırmacı),

Tıp Fakültesi İmmunoloji ABD Öğretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Didem YÖYEN ERMİŞ (Araştırmacı),

Veteriner Fakültesi Patoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Özgür ÖZYİĞİT (Araştırmacı),

Veteriner Fakültesi Biyoistatistik ABD Öğretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Ender UZABACI,

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Histoloji ve Embriyoloji ABD doktora öğrencisi Onur ONGUNCAN (Bursiyer),

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyokimya ABD doktora öğrencileri Aybike SARIOĞLU BOZKURT (Bursiyer) ve

Elif BAYRAM (Bursiyer) yer almaktadır.

Projenin hedefi, bir önceki TÜBİTAK-1001 projesinin devamı niteliğinde olup, in vivo akciğer tümör modelinde, TGF-β1 tarafından kontrol edilen onkojenik süreçte, DUSP4 ve DUSP13 proteinlerinin, TGF-β-ilişkili MAPK aktivasyonu, primer tümör gelişimi ve metastazındaki rolünün incelenmesidir.

Haber Tarihi : [17-Ağu-2023]

Haber Görüntüleme : [811]