ULUTÖMER Safranbolu'da
 ULUTÖMER Safranbolu'da

                   16 Temmuz 2018 saat 09.00'da ULUTÖMER ailesi Bolu Safranbolu Gezisine gitmek üzere Bursa Uludağ Üniversitesi ULUTÖMER önünden yola çıktı. Öğrencilerimize öğretmenleri Muhammed ARICAN ve Rabia DEMİR eşlik etti.

                  Öğrencilerimizle ilk olarak Bolu'nun yapay gölü olan Gölcük'e gidildi ve kısa bir Gölcük turu yapıldı. Öğrencilerimiz öğle yemeğini yedikten sonra ülkemizin doğal güzelliklerinin başında gelen Yedigöller'e doğru yola çıktı. Öğrencilerimiz Yedigöller'in tadını doyasıya çıkardıktan sonra dinlenmek ve akşam yemeğini yemek üzere otellerine gitti. YTB'nin hazırlamış olduğu Türk Gecesi Programı'nda Türk kültürüne ait pek çok etkinlik ile görsel ziyafete doyan öğrencilerimiz geceyi Türk ezgileriyle dans ederek tamamladılar. 

                  17 Temmuz sabahı kahvaltıdan sonra Safranbolu'ya doğru yola çıkıldı. Safranbolu'da geleneksel bir gezi içeriğiyle öğrencilerimize kültürümüzü aktaracak pek çok farklı yeri görme fırsatı verildi. Safranbolu'da Eski Safranbolu, tarihi Safranbolu evleri, Hükümet Konağı, Eski Çarşı, Kristal Teras ve son olarak Yörük Köyü gezdirildi. 

                  Tüm bu geleneksel-tarihi turumuzun ardından öğle yemeği yenildi ve Bursa'ya doğru dönüş yoluna geçildi. Gece 24.00 civarında öğrencilerimiz Bursa'ya ulaştı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Ağu-2018]

Haber Görüntüleme : [1.441]