Osmangazi Belediyesi’nden YTB’li öğrencilerimize ‘Hoşgeldin’ yemeği
 Osmangazi Belediyesi’nden YTB’li öğrencilerimize ‘Hoşgeldin’ yemeği

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından ülkemizde okutulmak üzere getirilen öğrenciler üniversitemiz bünyesindeki Türkçe Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nin çevrimiçi Türkçe öğretimini aldıktan sonra akademik düzeyde yüz yüze eğitim almak üzere Bursa’ya intikal ettiler. 01.07.2021 tarihinde Balkanlar, Orta Asya, ve Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler üniversitemiz ve Bursa’nın merkez ilçesi olan Osmangazi Belediyesi’nin verdiği hoşgeldin yemeğine iştirak ettiler. Yemek öncesi öğrencilerimiz Bursa’nın tarihi mekanlarından Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi ile Bursa Panorama Fetih Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Yemekten sonra organizasyonu tertip eden Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. M.Asım Yediyıldız , Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz birer konuşma yaparak öğrencilerin Bursa’yı ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ni tercihlerinden duydukları memnuniyeti belirttiler.Öğrenciler adına konuşma yapan Kuzey Makedonyalı Demirali Qerimi kendilerine sunulan bu davetten son derece memnun olduklarını ifade ederek Başkan ve Rektör’e teşekkürlerini sundular.

Merkez Müdürü M.Asım Yediyıldız merkezin faaliyetlerinden kısaca bahsettikten sonra bu daveti veren Başkan ve ekibine şükranlarını belirterek öğrencilerin kısa zamanda akademik eğitimini tamamlayarak Üniversitenin farklı fakültelerine dağılacaklarını belirttiler.Başkan Mustafa Dündar özetle dünyanın en güzel kentlerinden biri olan bu tarihi şehirde kendilerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ve buradan iyi intibalarla ayrılacaklarını ve ülkelerine hizmet edeceklerine inandıklarını ifade ettiler. Rektörümüz de resmi olarak yabancı öğrenci statüsünü taşısalar da kendileri için bu öğrencileri misafir olarak kabul ettiklerini ve kendilerinden önce gelen öğrencilerin iyi derecedeki başarılarını onlardan da beklediğini söylediler. 
Nihayet 135 ülkeden öğrencilerin Bursa Uludağ Üniversitesi’nde eğitim aldığını belirterek konuşmalarını tamamladılar.Ardından Başkan ve Rektör öğrencilerle sohbet ettiler.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Tem-2021]

Haber Görüntüleme : [1.991]