ERASMUS & FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI

Bölümümüz, Avrupa üniversiteleri arasında çok yönlü işbirliğini teşvik etmeye yönelik bir program olan Erasmus aracılığıyla, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çeşitli üniversiteleri ile kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi konusunda ortaklıklar kurmuş durumdadır. Erasmus programı çerçevesinde 2018 yılı itibariyle lisans düzeyinde yaklaşık 400 öğrenci, Avrupa'da anlaşmaların bulunduğu üniversitelerde değişim programına katılmıştır. 

Bölümümüz, ayrıca Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi öngören Farabi Programı aracılığıyla da çok sayıda üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümleriyle lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde işbirliği yapmaktadır.

Bölüm politikası olarak değişim programlarına önem vermekte ve özellikle Erasmus programı çerçevesinde daha fazla Üniversite ile anlaşmalar yapılarak hem anlaşma yapılan ülke ve üniversite sayısını çeşitlendirmeyi hem de değişim programına katılan öğrenci sayısını arttırmayı amaçlamaktayız.

Söz konusu programlar, ortaklık kurulan üniversiteler ve başvuru koşullarına ilişkin bilgi için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

                                                                                             

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [01-May-2021 12:05]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [01-May-2021 12:13]

İçerik Görüntüleme : [2.308]