ULUARK Gönüllülerini Arıyor

Bölgemiz ve kentimizin afetselliği dikkate alınarak geçtiğimiz yıl temelleri atılan Uludağ Üniversitesi Arama & Kurtarma Takımı, yeni akademik ve idari personelimizin katılmıyla 2023 Ocak ayından itibare yeniden yapılanma çalışmalarına başlamıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Prof.Dr. Nurettin Yamankaradeniz ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Şenşekerci koordinatörlüğünde başlatılan çalışmalara takım kadrosunu oluşturan personelin AFAD Temel Gönüllü Eğitimleri ve Kızılay İlkyardım Eğitimleri tamamlanmış olup halen AFAD ile işbirliği ve ANDA ve 911 gibi sivil ve gönüllü organizasyonlarla dayanışma içinde ileri eğitim çalışmaları devam etmektedir.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve İl Risk Azaltma Planı (İRAP) hükümlerini temel alan ULUARK'ın, temel arama ve kurtarma eğitimlerini müteakip yeni akademik yıl başlangıcına kadar gerekli sertifikasyon sınavlarını tamamlayarak 1 yıldız kentsel arama ve kurtarma takımları arasında yerini alması beklenmektedir.

Haber Tarihi : [30-May-2023]

Haber Görüntüleme : [739]