Danışma Kurulu oluşturuldu

anışma Kurulu oluşturuldu. 28 Aralık 2013

Kadınlar, Hakları İçin Bir Çatı Altında Toplanıyor

28 Aralık 2013 Cumartesi 10:03

Bursa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurulan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (UKAM) destek verdi.

Uludağ Üniversite'nin ilgili bölüm ve birimleri ve diğer paydaş kurumların işbirliği ile kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığına karşı toplumsal hassasiyete artırmak, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak maksadıyla kurulan UKAM'a Bursa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün desteği gecikmedi. Ulusal ve uluslararası alanda kadınların meseleleriyle ilgili projeler üretmek, araştırmalar yapmak, programlar geliştirmek istediklerini ifade eden Bursa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, kadınlar adına ilk defa bir genel müdürlüğün bakanlık bünyesinde oluşturulduğunu söyledi. Oluşturulan müdürlüğün atılan en büyük adımlardan biri olduğunu ifade eden Özkul, "Osmanlı dönemine bakıldığı zaman kadının yeri çok yükseklerdeydi. Ondan sonraki süreçlerde STK'lar ile bir takım girişimler vardı. Ama 2011 kurulan bakanlık ve kadının statüsü ile tekrar biz eski haklarımıza kavuşmaya başladık. El ele tutuşarak birlikteliğimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Bursa bu bütünlüğü hak ediyor" diye konuştu.

.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular