KURUCU BAŞKANIN MESAJI

Translasyonel Tıp, Biyoteknoloji, Biyoinformatik ve Biyomühendislik gibi temel çalışma alanlarını kapsayan, modern araştırma laboratuvarlarına sahip Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı bir Ana Bilim Dalıdır. Translasyonel Tıp, hasta bakımında araştırma bulgularını ve klinik verilerini entegre ederek yeni tedavileri ve tıbbi prosedürleri kolaylaştırmayı amaçlar (from bedside to benchside – from benchside to bedside). Hem bilim hem de klinik uygulama anlayışını gerektiren Translasyonel Tıp; interaktif, çok yönlü çalışma ve öğrenci merkezli eğitim yaklaşımlarını benimsemektedir.

Doktora programımız; Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültelerine bağlı Öğretim Üyelerinin yer aldığı interdisipliner bir programdır. Öğrencilerimiz, hem araştırmacılar hem de klinisyenler ile iletişim becerilerini güçlendirmek için doğrudan etkileşime girme konusunda yeterli fırsatlara sahiptir.

Temel amacımız, Ar-Ge çalışmalarında ve desteklenmiş ulusal ve uluslararası projelerde; ilaç, kit, aşı, tıbbi tanıya ve tedaviye yardımcı alet, cihaz, sensör veya hasta dostu programlar, yazılımlar ve analizler geliştirme çalışmalarında yer alabilecek bilim uzmanları yetiştirmektir. Yetiştirilen bilim insanları, temel bilimler ile klinik bilimler arasında bir köprü oluşturacaktır.

Bölümümüzün kuruluşuna kadar geçen zamanda temellerinin atılmasında ve öğrenci yetiştirilmesinde çok büyük katkıları olan ve bölümümüzün ilerlemesinde rol oynayan tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimle..

Saygı ve sevgilerimle,

Prof. Dr. Şehime Gülsün TEMEL

Translasyonel Tıp Kurucu Başkanı (2018-2021)

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [26-Mar-2024 08:13]

İçerik Görüntüleme : [4.285]