Bursa Uludag Üniversitesi’nde (BUÜ) ögrencilere nitelikli egitim verilmesi, dogru staj ve uygulama dersleri almalarina imkan saglanmasi ve mezuniyet sonrasi istihdam olanaklarinin arttirilmasi amaciyla özel sektörle yapilan isbirligi agi genisletiliyor.
BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, robotik kodlama ve otomasyon konusunda basarili çalismalara imza atan Unirob Robotik Otomasyon ile isbirligi yapti. Bu kapsamda hazirlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve Firma Genel Müdürü Serhat Saral imza atti. Isbirligi ile teknik bilgiye sahip, nitelikli personel yetistirilmesi ve bu ögrencilerin egitim hayatlari boyunca ihtiyaç duyacaklari konularda desteklenmesi hedefleniyor.
PROJELER VE ÇIKTILARI GURURLANDIRIYOR
Imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Üniversite-Sanayi isbirligi çalismalari kapsaminda her geçen gün farkli sektör temsilcileriyle özel protokoller imzalamaya devam ettiklerinin altini çizdi. Üniversitelerin içinde bulundugu toplumun her türlü ihtiyacini karsilamaya yönelik bir kurum oldugunu belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Eskiden üniversiteler enerjilerini farkli alanlarda kullaniyordu. Ancak yaklasik 10 yildir toplumun degisik kesimleriyle ortak projelere imza atmaya baslandi. Bunun içinde agirlikli olarak is dünyasi, sivil toplum kuruluslari, yerel yönetimlerin oldugunu görüyoruz. Bizim görev süremiz içerisinde de en öncelik verdigimiz konularin basinda Üniversite-Sanayi isbirligi geldi. Bu kapsamda 320’ye yakin protokol yaptik. Birbirinden degerli projelere imza attik. Son derece kiymetli çiktilar elde ettik. Ayni zamanda ögrencilerimiz için yüzlerce yeni staj kapisi, uygulama dersleri için yeni mentörler kazandirmis olduk. Bu tablo bizleri gururlandiriyor. Bugün imzalayacagimiz isbirligi protokolünün de hayirlara vesile olmasini diliyorum” seklinde konustu.
ISBIRLIGI ARTARAK DEVAM EDECEK
Unirob Robotik Otomasyon Genel Müdürü Serhat Saral ise otomotiv basta olmak üzere endüstri sektöründe anahtar teslim projeler ürettiklerini vurguladi. Tasarimdan baslayarak hedeflerin tamamlanma sürecine kadar her asamada yer alabildiklerini kaydeden Serhat Saral; “Bu süreçlerde mühendislik birimlerindeki arkadaslarla tasarim tarafi, yüksekokul birimindeki arkadaslarla da uygulama kisminda çalisma firsati buluyoruz. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ile uzun süredir irtibat halindeyiz. Staj ve uygulama derslerinin yani sira mezuniyet sonrasi istihdam konusunda da katkilarimiz oldu. Bundan sonra da olmasi için destek vermeye haziriz. Protokolümüzün hayirli olmasini diliyoruz” açiklamasinda bulundu.
MEZUNLARIN ISTIHDAMINA YÖNELIK DESTEKLEYICI ÇALISMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da farkli endüstrilerin bugün ve gelecekte ihtiyaç duydugu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli is gücünü yetistirmeyi arzu ettiklerinin altini çizdi. Mesleki ve teknik egitimin kalitesini artirmaya katkida bulunmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Karahan; “Mesleki egitimde paydas is birligini artirmak ve mezunlarimizin istihdaminin saglanmasina yönelik destekleyici çalismalar yapmaya devam ediyoruz. Bu amaçla çok sayida is dünyasi temsilcisiyle ortak faaliyetlere imza attik. Protokollerimiz de bu isbirliginin en degerli destekleyicileri oluyor. Ayni zamanda üniversite-sanayi is birligi çerçevesinde belirlenmis konularda partnerlerimizle birlikte yil içerisinde onlarca seminer, konferans, çalistay, panel ve fuar ve benzeri etkinlikler düzenliyoruz. Bu protokolümüzün de taraflara hayirlar getirmesini temenni ediyoruz” dedi.