Haber

6.06.2024 22:01:25

Tasarim Bölümü, Grafik Tasarim Programi Ögrencileri Sektöre Hazir Olduklarini Göstererek  14 Yeni Markaya Hayat Verdi.

BURSA ULUDAG ÜNIVERSITESI, TEKNIK BILIMLER MYO

Tasarim Bölümü, Grafik Tasarim Programi Ögrencileri

Sektöre Hazir Olduklarini Göstererek  14 Yeni Markaya Hayat Verdi.

Bursa Uludag Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tasarim Bölümü, Grafik Tasarim Programinin Bitirme Projesi dersi kapsaminda ögrenciler 14 yeni markaya hayat verdi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet KARAHAN tarafindan desteklenen projeler kapsaminda, Arama Kurtarma Dronelari, Dijital Oyun, Çocuk Kitabi, Gida Ürünleri ve Dekoratif ürünler tasarimcilar markalastirildi. Çok genis bir yelpazede hayata geçirilen markalar ulusal ve uluslararasi pazarda piyasaya sunulmaya hazirlaniyor.

Teknik Bilimler MYO açik hava sergi alaninda kurulan standlar da markalar, Bursa Uludag Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof.Dr. Cafer Çiftci ve Teknik Bilimler MYO müdürü Prof.Dr.   Mehmet KARAHAN ile beraberinde BTSO Yönetim Kurulu Üyesi, DEMSIAD Baskani Alptekin SAHINTÜRK, Sancak Etiket Yönetim Kurulu Baskani Fatih GÜVEN  ve genis bir akademisyen ve ögrencilerden olusan ziyaretçiler  tarafindan ziyaret edilerek büyük begeni kazandi.

Dr.Erhan Mutlugün tarafindan yürütülen “Bitirme Projesi” dersi kapsaminda ögrenciler iki yillik egitimlerinde edindikleri bilgi, pratik ve deneyimleri sergilemek için öncelikle bir ürün ve ya hizmet kolu seçerek projelerini üretiyorlar.  “Marka Yaratma ve Kurumsal Kimlik” olusturma sürecinde, marka ismi olusturmayi, logo ve ambalaj tasarimini, baski tekniklerini, 3D modellemelerini, web tasarimi, reklam fotograf çekimlerini, animasyon, reklam filmlerini, billboard ve dergi ilanlarini, brosür tasarimlarini, radyo reklamlarini, web de sanal magaza kurulmasi sürecini, sosyal sorumluluk projelerini, sosyal medya yapim ve yönetimini,  promosyon üretimlerini, bir ekip çalismasi ve reklam ajansi mantigi içerisinde yönettiler.

Marka olusturma ve tasarim sürecinde ögrencilere gerekli danismanliklar,  Bursa Uludag Üniversitesi’nden Prof.Dr. Sezin TÜRK KAYA, Ögr.Gör.Evrim SIRMALI ve Ögr.Gör.Gizem ANSIN, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Doç.Dr. Ibrahim YILMAZ,  Atatürk Üniversitesi’nden Ögr.Gör.Orhan ARDAHANLI,  Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden tasarimci Gonca ARSLAN, Bursa Reklamcilar Dernegi Baskani Zerrin FITÖZ,  ID ARCHITECTURAL SOLUTIONS (Ingiltere) firma sahibi ve tasarimci Murat YER, Bursa KIRMIZI KÜP AJANS firma sahibi tasarimci Göktug KONUKOGULLARI, Bursa SANCAK ETIKET’ten tasarimcilar Selim Ozan YILDIZ ve Samet GÜVEN, Photo Graphica ajans sahibi Engin ÇAKIR,  ISS Tesis Yönetim Hizmetleri’nden Art Direktör Gökçe YASAR, Sanat Yönetmeni Tülay PALAZ, Çorum Art Stüdyo ajanstan  egitimci Burhan ESEN, Magic Digital Center’den Tahsin DEMIRCI,  Sunset Ajanstan Hasan ASLANTAS,olmak üzere alaninda uzman reklam ajanslari ve sektör temsilcilerinden olusan genis bir danisman ekip tarafindan verildi.

Teknik Bilimler MYO Tasarim Bölümü Grafik Tasarim Programi ögretim elemani  Dr. Erhan MUTLUGÜN‘ ün jüri baskanligi yaptigi jüri heyetinde, yine ayni programdan Ögr.Gör. Gültekin ERDAL, Ögr.Gör Alper ÇETIN, Ögr.Gör Evrim SIRMALI ve proje danismanlari akademisyen ve ünlü tasarimcilar  28-29 Mayis 2024 tarihlerinde bir araya gelerek yapilan sunum ve standlari, degerlendirmeye aldi. 

Puanlama sonucunda ise birinciligi ID ARCHITECTURAL SOLUTIONS (Ingiltere) firma sahibi tasarimci Murat YER danismanliginda gerçeklestirilen “RECON” Arama Kurtarma Dronelari  projesi alirken,  ikinciligi B.U.Ü. Teknik Bilmler MYO Tasarim Bölümü , Grafik Tasarim programindan Ögr. Gör. Evrim SIRMALI ve Photo Graphica Ajanstan Engin ÇAKIR’in danismani oldugu “DANCEABLE” Dans Oyunlari ve üçüncülügü de  Atatürk Üniversitesi’nden Ögr.Gör.Orhan ARDAHANLI danismanliginda gerçeklestirilen “ANTE” Acil Durum Çantasi isimli proje kazandi.

Marka projelerin sunumlarinin ardindan akademisyen ve sektör temsilcisi tasarimcilardan olusan  jüri heyetinin katildigi bir degerlendirme toplantisi yapildi. Türkiye ve Dünya’da tasarimin dünü, bugünü ve bu alandaki gelismeler degerlendirilerek ögrencilerin bu ve benzer çalismalarla sektöre adapte olmalari için yapilmasi gerekenler ele alindi.

Bitirme projelerinin sergi sponsorlugunu ise “ERKUL Testere ve Biçak Sanayi “ üstlendi.

 

Teknik Bilimler MYO Tasarim Bölümü Grafik Tasarimi Programi ögrencileri tarafindan üretilen ve pazara sunulmaya hazir markalar..

  1. RECON
  2. DANCEABLE
  3. ANTE
  4. PUR PARE
  5. PANPUF
  6. DUVAR STILI
  7. SUNNIX STUDIO
  8. SOLENA
  9. CERANITI
  10. ÇIT PIT
  11. ULUVET-Uludag Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
  12. DEFY DROP
  13. PETVARA
  14. DAZZLE DIP


Bilgi

Okunma Sayısı: 1211
Eklenme Tarihi: 6.06.2024 22:01:25
Güncelleme Tarihi: 6.06.2024 22:01:25

Paylaş