Haber

25.01.2023 17:33:35

Sektör Danisma Kurulu Toplantisi Sektörün Önemli Isimleriyle Gerçeklestirildi

Sektör Danisma Kurulu Toplantisi Sektörün Önemli Isimleriyle Gerçeklestirildi

Bursa Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler MYO sektörün önemli isimlerini agirladi. Inallar A.S. Genel Müdür Hüseyin Tetik, Unirob Robotik Otomasyon Genel Müdürü Serhat SARAL, Marsla Tekstil A.S. Kurumsal Iletisim ve Marka Müdürü Güler Ugurlu Altinel, Türkticaret.Net A.S. Insan Kaynaklari ve Organizasyonel Gelisim Direktörü Seyhan Koçak, Demsiad Baskani ve Veds Enerji Genel Müdürü Alptekin Sahintürk, Uludag Agro Tibbi Aromatik Bitkiler Koz. Ilaç Gid. Tur. Tic. ve San. Ltd. Sti. Kurucu ortagi Selahattin Yilmaz, Gastro Sanayi Kurucu Ortaklari Gökçe Tunaligil ile A. Fazil Ozan ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Müdür Yard. Ögr. Gör. Ebru Yeniman Yildirim ve Ögr. Gör. Mehmet Sen’in katilimlariyla sektör danisma kurulu toplantisi gerçeklestirildi.

Teknik Bilimler MYO Tanitildi

Üniversite-Sanayi isbirligi ve sektör danisma kurulunun görüslerinin degerlendirildigi toplantida Müdür Yard. Ögr. Gör. Ebru Yeniman Yildirim tarafindan okulumuzun tanitim sunumu yapildi. Okulumuzun tarihçesi, misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri, programlar, üniversite sanayi isbirligi (protokoller), etkinlikler ve projeler tanitildi.

Sektör Danisma Kurulu Üyeleri Önerilerde Bulundu

Marsala Tekstil Kurumsal Iletisim ve Marka Müdürü Güler Ugurlu Altinel “Ögrencilere her konuda destek olacaklarini ve ögrencilerin mesleki egitimin yaninda kisisel gelisim ve iletisim konularinda desteklenmesi gerekmektedir” ve “ögrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetistirmesi önemlidir”.

Unirob Robotik Otomasyon Genel Müdürü Serhat SARAL “firma olarak her türlü destege haziriz, ögrencilere is disiplini ve yetkinlik kazandirilmasi gerekmektedir. Ayrica ögrenciler is disiplini, is etigi, davranis ve iletisim konularinda egitilmelidir. Dersler teknolojik gelisime uygun bir sekilde güncellenmelidir” seklinde konustu.  

Inallar A.S. Genel Müdür Hüseyin Tetik “Teknik Bilimler MYO yüksek nosyana sahip bir kurum, bu nedenle ögrencilere kaliteli egitim vermekte ve sektöre gelecegin mesleklerine yönelik nitelikli eleman yetistirmektedir. Meslek Yüksekokulunda farkli bölümlerde egitim gören tüm ögrencilerin yazilim ve kodlama egitimi alarak, gelecege hazirlanmasi gerekmektedir.  Ayrica mezun ögrenciler Finansal okuryazarlik konusunda egitilmelidir. Bizde Inallar olarak ögrencilere her türlü destegi vermeye haziriz” seklinde konustu.

Türk Ticaret.net A.S. Insan Kaynaklari ve Organizasyonel Gelisim Direktörü Seyhan Koçak “Sektörde kalifiye eleman bulma problemi yasamaktayiz. Bu nedenle mesleki olarak yetkinlik kazanmis mezunlara ihtiyacimiz var. Ayrica ögrencilerin egitim sürecinde mesleki egitimle birlikte iletisim, kisisel gelisim ve koçluk egitimleri almalari is hayatina hazir olmalari açisindan çok önemli. Koçluk, bireylerin kendileri için seçtikleri hedeflere ulasmalarinda performanslarini artirarak, is ve özel yasamlarinda kaliteli ve etkin sonuçlar elde etmelerini hedefleyen mesleki bir yardimdir. Koçluk egitimleri ögrencilerin gerçek içsel potansiyellerini ortaya çikarmalarina yardimci olacaktir. Ögrencilerin kisisel ve profesyonel potansiyelini gerçeklestirmeye yönelik farkindalik, gelisim ve çözüm seçenekleri is hayati için önemlidir. Koçluk ayni zamanda hedefe odaklanmaya ve gerçeklestirmeye yardim eder. Gerçek bir içsel özgürlesmenin saglanmasina destek verir ” seklinde konustu.

Demsiad Baskani ve Veds Enerji Genel Müdürü Alptekin Sahintürk “Mesleki egitime daha fazla önem verilmeli. Sektörün nitelikli teknik elemana olan ihtiyaci her geçen gün artmaktadir. Bu konunun farkinda olmak gerekiyor. Ögrenciler sektör beklentilerine göre hazirlanmali ve mesleki dersler teknolojik gelisim dogrultusunda güncellenmelidir. Ögrenciler mutlaka proje yönetimi konularinda egitilmelidir. Proje yönetimi süreçlerini bilen mezunlar is hayatinda bizim tercih ettiklerimiz olmaktadir” seklinde ifade etti.

Uludag Agro Tibbi Aromatik Bitkiler Koz. Ilaç Gid. Tur. Tic. ve San. Ltd. Sti. Kurucu ortagi Selahattin Yilmaz “Egitimde inovasyonla yenilikçi teknolojilerin kullanimi çok önemli. Inovasyon uygulanan bir egitim kurumunda yetisen ögrenciler, dünyada yasanan gelismeleri gören, risk alabilen, yaratici, sorgulayici, iletisim kurabilen, isbirlikçi ve üretken bireyler olacaktir. Ayrica ögrencilere verilen mesleki egitimle birlikte verilecek kisisel gelisim egitimleriyle tamamlanarak is hayatina hazirlanmasi gerekmektedir” seklinde konustu.  

Gastro Sanayi Kurucu Ortaklari Gökçe Tunaligil ile A. Fazil Ozan “Egitimde yeni jenerasyonun ihtiyaçlarini iyi analiz etmek gerekir. Toplumda yasanan degisim ve dönüsümlere paralel olarak toplumda Z kusaginin egitime yönelik algilari da çok farklidir. Bunlari dikkate almak gerekir. Ayrica bu neslin iletisim seklinin is hayatina yansimasi da farkli olmaktadir. Mezunlarin okullarda iletisim egitimini muhakkak almasi gerekir. Mesleki egitimde gelisim için muhakkak uygulamali egitim ve staj da çok önemli. Gida, Et ve Süt Teknolojisi Programlarinda farkli bir uygulama olarak hayatin içinde olan Gastronomi ve Mutfak Sanatlari alanindaki dersler seçmeli ders olarak ders müfredatlarina konulabilir. Bu konuda Bursa’da istihdam ihtiyaci çok fazla” seklinde konustular.

 

Nitelikli Ögrenciler Yetistirilmesine Özen Gösteriyoruz

Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise “Ögrencilerin   akademik   ve   bireysel   gelisimini   destekleyerek   nitelikli ara eleman yetistirilmesine yönelik mezun kalitesini arttirmak için gereken özeni gösteriyoruz. Hizmet kalitemizi gelistirmek üzere, teknolojik ve fiziksel altyapimizi gelistirmeye devam ediyoruz sanayi ile isbirligi yapmaktan memnunuz ve gelecekte yapilacak farkli isbirliklerine de açigiz” seklinde konustu.

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 1124
Eklenme Tarihi: 25.01.2023 17:33:35
Güncelleme Tarihi: 25.01.2023 17:35:25

Paylaş