HİBRİD ve ELEKTRİKLİ TAŞITLAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
 HİBRİD ve ELEKTRİKLİ  TAŞITLAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Günümüz ekonomisine ilk sıradan katma değer sağlayan Otomotiv sektörü, petrol yakıtı yerine alternatif enerji kaynaklarını kullanıma başlayarak, hibrid ve elektrikli taşıtlar üretimine hız verilmektedir. Bu kapsamda bölgemiz ve özellikle ilimizdeki farklı firmaların ürettikleri elektrikli taşıtlar dikkat çekerken, Türkiye yerli otomobil projesi ile de bu gelişmelere katkıda bulunacak önemli bir hamle olan, TOGG yerli otomobil girişimi Bursa’da fabrikası kurularak elektrikli araç üretimini yapmak için çalışmalarına başlamıştır. Ülkemiz otomotiv sektöründe atılan tarihi adımla tanıtılan yerli otomobili 2022 yılında yollara çıkması öngörülmektedir. Bu yatırımla birlikte ülkemiz otomotiv ana sanayi üretimindeki artışa paralel olarak tedarik sağlayan yan sanayi firmaların üretiminde de hatırı sayılır bir artış olacaktır.

Gerek imalat ve gerekse servis alanında bu sektöre yönelik yetişmiş insan kaynağına olan ihtiyaç bu günden hissedilmektedir.  Artan üretim ve yatırımlarla sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimli ve donanımlı işgücünün karşılanmasına yönelik, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulumuz 2020 yılında program açılışını ve eğitim alt yapısını tamamlamıştır. 2020-2021 öğretim yılı itibariyle 40 öğrenci alarak, eğitim öğretime başlayacak olan Hibrid ve Elektrikli Taşıt Teknolojisi Programımız başta yerli otomobil olmak üzere gerek hibrid ve elektrikli araç üretimi alanında ve gerekse bu sektöre servis hizmeti vermek üzere ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya önemli katkı sağlayacaktır.

 

Bu kapsamda, Hibrid ve Elektrikli Taşıt Teknolojisi programı ile Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulumuz yıllardır süregelen, teknik eğitimde bilgi birikimi, güçlü altyapısı ve akademik bakış açısıyla harmanlayan eğitim geleneği ile ihtiyaç duyulan yeterli teori ve beceriye sahip nitelikli insan yetiştirmeyi hedeflenmektedir.

 

Multidisipliner bir program olan Hibrid ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Programı, eğitim ihtiyacını karşılamak için bünyesinde otomotiv elektrik ve elektroniği, yakıt pili ve enerji kaynakları, taşıt mekaniği, taşıt tasarımı ve yapay zeka optimizasyon algoritmaları gibi farklı alanlarda çalışmalar yapmış akademisyenler tarafından verilecek eğitimin kapsamı hazırlanırken, teorik anlamda güçlü ve aynı zamanda çözüm geliştirme kapasitesine sahip, teknolojik altyapıyı takip eden ve tanıyan, girişimci ve yenilikçi, üretim, kontrol ve bakım aşamalarında etkili rol alan potansiyele sahip tekniker eleman yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Haz-2020]

Haber Görüntüleme : [2.320]